Is er een programma waarmee je de locatie van een mobiele telefoon kan achterhalen?

Voor de nokia n73

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer eens 'Google Latitude'. Deze module is verwerkt in het gratis programma 'Maps' ook wederom van Google. Met Latitude kon je al zien waar je vrienden waren, maar nu kun je ook je eigen telefoon weer terugvinden. Het programma hoeft hiervoor niet eens de gps-ontvanger te gebruiken, maar werkt ook met hulp van de gsm-masten en draadloze (open) wifi-netwerken. Het programma zelf is gratis, maar gebruikt wel een dataverbinding. Let dus op als je geen 'flat-free' of een onbeperkt internetabonnement op je gsm hebt. Zie de onderstaande link voor meer info.

Bronnen:
http://www.getjar.com/mobile/15897/google-...

Die vraag heb ik zelf ook al eens gesteld. Technisch wel mogelijk maar niet haalbaar. Zie de link. Op smartphones zit wel de mogelijkheid om met GPS je positie uit te zenden.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/mogelijk-mo...

Weet niet of het werkt, maar bij sommige providers kun je een vriendenzoeker instellen via de site. Je moet dan zelf aangeven dat je hieraan mee wilt doen. Misschien als je je opgeeft dat je via vrienden of familie met dezelfde provider kunt achterhalen waar jou telefoon zich bevind. Weet dat er in Rotterdam een proef is gedaan bij de politie waarbij mobiele telefoons weer opgespoord konden worden via het i-mei nummer. Dit is het identiteitsnummer van je telefoon en veranderd dus niet als iemand er een nieuwe sim-kaart in heeft gedaan. Alleen hadden ze er in andere provincies nog nooit van gehoord toen mijn telefoon gejat was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100