Hoe kan ik Whatsapp berichten 'afluisteren'

Ik wil Whatsapp berichten die ontvangen en verstuurd worden op een ander toestel of via de pc afluisteren. Hoe kan ik dit doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nieuwsgierig aagje haha waarom zou je dit willen? Het is overigens niet mogelijk

Deze berichten worden via het internet rechtstreeks verstuurd naar de server van whatsapp en daarna door naar de ontvanger. Dit internet gaat via de sim kaart of een wifi netwerk. Hier is geen mogelijk om dit af te luisteren, enkele optie zou mogelijk kunnen zijn als het via een onbeveiligd wifi netwerk gebeurd. Telefoonnetwerk providers tappen het internetverkeer wel af met bepaalde programma's en kunnen zo wel zien welke diensten er gebruikt worden (internet verloopt via hun servers). Dit was laatste weken in het nieuws geweest.

Als ze op de PC worden getypt kun je op die PC een Keylogger installeren. Vraag me alleen af of dat niet illegaal is.

Voor Andriod is er de opensource applicatie Wireshark, deze moet wel als root geinstalleerd worden. (ik weet niet of deze er ook voor andere mobile OSsen is) Wireshark logt alle pakketjes die je telefoon verstuurd en is ook in staat om ze samen te stellen. Toegevoegd na 50 seconden: Ik bedoel uiteraard: deze moet JE wel als root installeren ;)

Bronnen:
http://www.wireshark.org/
https://market.android.com/details?id=lv.n...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100