Wat betekenen de vinkjes bij whatsapp?

En wat is precies het verschil tussen whatsapp en pingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eén vinkje betekent dat je bericht op de server is aangekomen. Twee vinkjes betekent dat je bericht op het scherm van de ontvanger is getoond. Dit betekent nog niet dat het dan ook gelezen is!! Pingen is een sms versturen maar dit werkt alleen onderling bij Blackberrys. Whatsappen werkt met alle merken zoals de Blackberry, de Nokia's , de LG's, de HTC's, de Samsungs en natuurlijk de iPhone. Al die genoemde telefoons hebben verschillende besturingssystemen, Whatsapp verbindt deze systemen zodat je gratis kan smsen, beeld, spraak e.d. kan versturen.

1 vink is verzonden 2 vinkjes je bericht is gelezen

1 vinkje betekent aangekomen 2 aangekomen en gelezen door de ander!

1 vinkje is idd aangekomen bij ontvanger,2 vinkjes is gelezen volgens de wet van Bartje maar soms staan mensen online terwijl ze dat niet zijn dus zie je 2 vinkjes maar is het niet gelezen,overigen kun je ook Pingen en dit werkt ook gewoon tussen BB en iPhone ;-) alleen is whatsapp veel prettiger om mee te werken :-)

1 vinkje betekend verzonden en 2 vinkjes betekend dat het bericht op het toestel is ontvangen maar dit betekend niet dat degene naar wie jij het stuurt ook gelezen heeft. In de link staat de website van whatsapp die daar ook de vraag beantwoord

Het antwoord van Stefh is het enige juiste antwoord hier over de V'tjes en om je vraag over pingen te beantwoorden. Pingen is vrijwel gelijk aan WhatsApp met het verschil dat pingen tot nu toe alleen op de blackberry kan met Blackberry Messenger. Wat ook nog een belangrijk verschil is dat als je WhatsApp hebt, iedereen die jou in hun telefoonlijst hebben en ook WhatsApp hebben, automatisch kunnen zien dat je WhatsApp hebt en je dan ook automatisch in hun lijst staat. Bij de Blackberry ping kunnen mensen zich zelf niet zonder jouw toestemming toevoegen en jou in hun lijst krijgen. Ik heb beide Apps op mijn telefoon en in principe doen ze niet voor elkaar onder. Het is verder meer een kwestie van smaak welke je fijner vindt of niet. Toegevoegd na 12 uur: Sorry het antwoord van Aag is ook goed :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100