Hoeveel atmosfeer/bar moet ik in mijn fietsbandjes pompen?

Mijn banden lopen langzaam, eigenlijk best snel, leeg.
Het is een sportive stadsfiets, 8 versnellingen van een goed merk. Ik wil ze niet laten knallen uiteraard. En ik pomp ze op met een compressortje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een gewone tourfiets kan je tot 5 Bar oppompen. Toegevoegd na 1 minuut: De optimale bandenspanning is bij: - mountainbiken afhankelijk van de breedte en lichaamsgewicht: tussen 2,0 en 4,0 bar. - Bij tubeless 1,5 tot 2,5 bar. - een toerfiets tussen 3,5 en 5 bar. - een racefiets met tubes op de weg 7 tot 9 bar, op de wielerbaan 10 tot 13 bar en bij een recordpoging zelfs hoger. Boven 14 bar neemt de rolweerstand weer toe en gaat de band stuiteren op de kleinste oneffenheid. - ballonbanden tussen 1,5 en 3,5 bar. - draadbanden tussen 7 en 10 bar. Zie in de bron onder "bandenspanning" Toegevoegd na 3 minuten: Als je banden snel leeglopen, controleer eerst de ventielen (houdt ze even onder water als de band opgepompt is). Is het ventiel droog, controleer dan de binnenbanden op lekken, bij voorkeur ook in het water. Hiervoor kan je het beste de binnenband eruit halen en een stukje oppompen. Controleer dan ook de binnenband voorzichtig op scherpe voorwerpen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fietsband

Je zou eerste eens kunnen denken aan verse binnenbanden. Dan pomp je ze stevig op waardoor je lichter fietst en de banden langer mee gaan n gokje 1,5 a 2 bar maar gewoon goed hard maar niet te af en toe voelen hoe ver je de band kunt indrukken.

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: op uw banden staat vermeld hoe hard u ze op kunt pompen. Wil u sportief rijden dan pompt u ze maximaal op, wil u wat meer comfort, dan doet u wat minder lucht in de bandjes, zodat er wat meer vering zal zijn. Bij te snel leeglopen, is er waarschijnlijk een probleem met een ventiel, of zit er ergens een klein gaatje in de band.

Op de buitenband staat hoeveel er maximaal in mag. Dit is per bandmaat verschillend. Bijvoorbeeld 28 x 1,3/8 x 1,5/8 is meestal 4 bar. Er zijn fietspompen te koop met een manometer. Die zijn erg handig om de juiste druk per band te verkrijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100