Na lange tijd fietsen last van zadelpijn, gaat dit over na gewenning?

Sinds kort ben ik bezig wat actiever te worden op de fiets. Nu wil ik mezelf doelen zetten om mijn conditie te verbeteren echter belemmerd zadelpijn mijn vooruitgang. Ik heb al een goed zadel en broek. De pijn komt voornamelijk (zo lijkt het) uit het gedeelte van mn heup waar ik op het zadel rust en mn stuitje en treed na 20m op. Is dit een kwestie van veel doen en 'eelt' kweken? Ik neem immers aan dat wielrenners niet met al te veel zadelpijn rondrijden. Overigens ben ik een vrouw

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal gaat dit wel weg na enige tijd, wanneer je inderdaad genoeg zitvlees hebt aangemaakt. Indien je er echt niet vanaf geraakt kan je zadelcrème gebruiken ( born, Assos... ) hierdoor zou de pijn wat minderen. Of een echt goede broek kopen, met een broek van Assos fiets ik 6u zonder problemen, maar deze kosten wel redelijk veel.

Controleer of het zadel niet te hoog staat. Als dat namelijk het geval is moeten de heupen op en neer rondom het zadel bewegen en dat veroorzaakt veel schuring van zowel huid tegen huid als huid tegen broek. Het gevolg is een open huid en uiteindelijk: infectie. Ga tijdens het fietsen regelmatig rechtop staan, waardoor de druk op de huid van dijen en billen tijdelijk wegvalt en de samengedrukte weefsels de tijd krijgen om zich te herstellen. Gebruik bijvoorbeeld de heuvels en dalen die u tegenkomt om dit te doen, of stap regelmatig even af om een stukje te lopen. Ga regelmatig verzitten en probeer ook op het achterste deel van het zadel te zitten, waar meer ondersteuning is en minder druk op het kruis. Beweeg regelmatig heen en weer en naar voren en achter, om de druk te verlichten of te variëren. De fietsbroek moet van binnen gevoerd zijn met een goed vochtopnemend materiaal dat geen enkele naad, stiksel of zoom bevat op de plaats waar het zitvlak het zadel raakt. Hiermee kan een heel groot deel van de gebruikelijke zadelpijn voorkomen worden. Ook zadels zijn er in vele soorten en maten. Het ene zadel veroorzaakt veel meer zadelpijn dan het andere. Een goed fietszadel voorkomt zadelpijn. Smeer of vet het zadel regelmatig in waardoor het zacht en meegevend blijft. Was de fietsbroek in antibacterieel wasmiddel en spoel hem goed uit zodat er geen zeepresten in blijven zitten. Verzorg uw huid goed met een vochtinbrengende verstevigende bodylotion.

Bronnen:
http://www.fietsen.123.nl/page/zadelpijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100