Hoeveel auto's worden er gebruikt en wie zitten er in de volgauto's bij een tijdrit?

Vanmiddag de tijdrit in de Tour de France een beetje gevolgd. Het viel me op dat bij de start van elke renner er direct een motor met camera en een auto achter de renner aanreden.
De auto was had de naam van de betreffende renner voor op de motorkap staan.

Een team bestaat uit 9 renners. De ploegleiding bestaat meestal uit een man of drie.

De renners moeten verdeeld over de dag starten en het kan dus goed zijn dat er meerdere renners tegelijk op verschillende plekken in het parcours zijn.
Wie zitten er dan in de wagen?
Ik kan me voorstellen dat de ploegleiding bij de hoogst geklasseerde meerijdt in de auto.

En als we het toch over de auto's hebben. Er zitten nog zo'n dik 175 renners in de koers. Ze starten om de 3 minuten.
De afstand is zo'n 42 kilometer. Ik neem dus aan dat er auto's zijn die na de finish direct weer terugrijden naar de start om vervolgens een nieuwe naam opgeplakt te krijgen en nogmaals te rijden.

Hoeveel auto's hebben ze daar ongeveer klaar staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naar aanleiding van het ongeluk met Johnny, vorig jaar: Over het totaal aantal motoren, auto's en trucks die tijdens de Tour meerijden wil de organisatie, de A.S.O., geen exacte cijfers geven. Even meedenkend: Stel dat iedere ploeg 3 of 4 renners tegelijk aan het tijdrijden heeft. Dat zullen ze heus wel hebben: 4 auto's per ploeg. En of er dan een echte ploegleider inzit, of een assistent, dat zal niet zo veel uitmaken. Ja: In Nederland genieten de Rabo Wielerploegen grote bekendheid. Zij beschikken over elf Octavia Combi’s 1.6 TDI DSG en zes Superb Combi’s 2.0 TDI DSG. Dat zijn 17 Skoda's! Hoeveel daarvan ze er in de Tour de France gebruiken is dus niet duidelijk. Maar toch wel minimaal vier stuks. http://ponpersportaal.nl/skoda/2012/skoda-is-de-absolute-autofavoriet-in-de-tour-de-france/ Toegevoegd na 51 seconden: Wil je het echt precies weten, zou je de PR van Skoda eens kunnen bellen: ŠKODA PR Mirjam de Wilde Telefoon 033 – 49 49 182

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100