Waarom zien we Michael Rasmussen nooit meer terug in het wielerpeloton?

Heel veel wielrenners die geschorst waren voor het gebruik van doping, die zie je terugkeren in het peloton. Maar Rasmussen, die nooit doping gebruikt heeft, maar alleen heeft gelogen over zijn verblijfsplaats, zien we nooit meer terug. Waarom is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sinds dit jaar fietst hij weer. Hij heeft zijn eigen ploeg opgericht. hij heeft mee gedaan aan de ronde van Servië. === Na zijn schorsing Na zijn schor­sing hoop­te hij ei­gen­lijk weer di­rect aan de slag te gaan, een ploeg vin­den was voor Ras­mus­sen ech­ter niet goed te doen. In eer­ste in­stan­tie zou hij te­ke­nen voor Ce­ra­mi­ca Fla­mi­nia, dit ging ech­ter niet door. In ja­nu­a­ri 2010 te­ken­de Ras­mus­sen een con­tract bij de Ita­li­aan­se ploeg Miche. Hij had ge­hoopt terug te keren op het hoog­ste ni­veau maar dit was ech­ter niet mo­ge­lijk want veel ploe­gen durf­den het vol­gens hem niet aan. Hier­op richt­te hij een eigen ploeg op, die ge­spon­sord werd door de Deen­se ont­werp­ster Chris­ti­na Hembo. Voor 2011 kreeg zijn ploeg een con­ti­nen­ta­le li­cen­tie van de UCI.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Rasmussen

De ploeg waar hij nu voor rijdt heeft geen protour-licentie en ook geen wildcard om in de tour te mogen meerijden. Het is voor hem moeilijk gebleken een ploeg te vinden die hem wilde hebben en die ook aan de Tour mee (mag) doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100