Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom heeft Hong Kong een apart team op het WK baanwielrennen?

Op het WK baanwielrennen in Apeldoorn heeft Hong Kong een apart team terwijl er ook gewoon een team van China is. Waarom heeft Hong Kong een apart team en is dit altijd zo?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Hong Kong hoort tegenwoordig bij China, maar is heel lang, tot 1997 een Kroonkolonie van Groot-Brittanniè geweest, een min of meer onafhankelijke stadsstaat. Het is daarna teruggegeven aan China. Het is een heel andere, veel modernere stad dan de rest van China, en het heeft nog steeds bepaalde rechten die het daarvoor ook had. Met sportwedstrijden mag het nog steeds als apart land meedoen, hoewel het dus officieel wel weer bij China hoort.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
maar is het niet beter voor ze als ze samen met China rijden en trainen. Of willen ze dit niet omdat ze voor hun gevoel niet bij China horen. een + voor het goede antwoord.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Misschien trainen ze best samen. Maar Hong Kong is nogal rijk, en heeft dus zelf waarschijnlijk ook prima trainingsfaciliteiten.

Andere antwoorden (1)

Hong Kong is een afhankelijk land en kan dus afhankelijk meedoen aan het WK
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding