Ik ga ervan uit dat je de aangeboden schoenen niet hebt geaccepteerd, en dat je aan de schoenmaker hebt laten weten dat je nog op de zaak terug zal komen.
Je hebt met hem al een gesprek gehad waarin je de schoenen niet hebt geaccepteerd. Probeer op korte termijn opnieuw een gesprek met hem aan te gaan en probeer daarin een oplossing te vinden.
Lukt dit allemaal niet, dan zal je de schoenmaker schriftelijk in gebreke moeten stellen, zo heet dat juridisch. Hij heeft niet de dienst verleend, waarover samen afspraken waren gemaakt. Hij zal de schade moeten vergoeden. Geef hem hiervoor in de brief een termijn, bijvoorbeeld twee weken. Geef ook duidelijk aan hoe groot jouw schade is. Wil hij jouw schade niet vergoeden, dan levert hij een wanprestatie, juridisch gezien. Je zou hiervoor een civiele zaak kunnen starten, maar daarvoor heb je wel een advocaat nodig. Of dit de moeite is, is de vraag. Eventueel kan je een bemiddelaar inschakelen: die zal goedkoper zijn dan een advocaat. Mogelijk kan een beroepsorganisatie van schoenmakers bemiddelen, mits jouw schoenmaker daarbij is aangesloten. Bijvoorbeeld de klachtencommissie van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging https://www.schoenmaker.nl/pg-32062-7-128205/pagina/faq_-_consumentenvragen.html#!ans1. Ook het Juridisch Loket kan je helpen: kijk voor informatie daarover en contactgegevens daarvan op https://www.juridischloket.nl/.
Toegevoegd op 10 juni 2020 12:29: bron
- Bronnen:
-
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ingebrekestelling
-
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wanprestatie