Val je meer af met hardlopen als je folie om je lichaam wikkelt?

Het is misschien een rare vraag, maar een tijdje geleden vertelde iemand mij dit.. Zij wikkelde voor het hardlopen folie of een plastic zak om zich heen zodat ze meer zou afvallen. Volgens mij had het iets met meer zweten te maken, maar dat verband snap ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van hardlopen met een plastic of iets dergelijks ga je meer zweten. Hierdoor ben je lichter als je na het sporten op de weegschaal gaat staan. Echter moet je het water dat je hebt verloren (door te zweten) ook weer inhalen dus verlies je eigenlijk geen gewicht. Dit soort fabeltjes gaan vaak de ronden maar zijn niet want je verbrand er geen extra vet mee,je verbruikt alleen meer water. Toegevoegd na 6 minuten: maar zijn niet -> ,maar kloppen niet

Wanneer je je lichaam inwikkelt met plastic zul je minder warmte verliezen door het zweten en daardoor harder gaan zweten. Tot op die hoogte klopt de theorie. Nadelen kunnen echter zijn dat je snel oververhit raakt, je lichaam kan de warmte en je zweet nl niet meer kwijt. Het opgebouwde zweet blijft tussen het plastic en je huid staan waardoor je isolatielaag nog dikker wordt, waardoor je nog sneller oververhit. Daarnaast neemt de kans op uitdroging ook toe, omdat je meer vocht verliest. Persoonlijk zou ik dit nooit doen, ga dan liever hardlopen op een warme dag of lekker in de sauna zitten. En afvallen heeft niets met zweten te maken. Zweet is vocht dat je kwijt raakt, dit vul je na de inspanning ook weer aan. Afvallen is het verbranden van koolhydraten, vetten en spierweefsel. Om de juiste te verbranden is het altijd goed om een trainingsprogramma te maken wat op jou afgesteld is. Hiervoor kun je bij een sportschool of de betere hardloopwinkels terecht. Ook op internet worden er schema's aangeboden.

Je gaat meer zweten, dus je verliest meer vocht. Het lijkt of je sneller gewicht verliest en slanker word, maar het is alleen maar verloren vocht, wat zo weer aangevuld word door je lichaam. Doe dit niet, zweten is bedoeld om je lichaam af te koelen. Door jezelf zo in te pakken, kun je niet afkoelen en loop je kans op oververhitting en uitdroging! Toegevoegd na 1 minuut: Om af te vallen is het vooral belangrijk om je voeding aan te passen. Vul dit aan met een uitdagend sportschema van afwisselend cardio en krachttraining, en je kunt op een gezonde en gelijkmatige manier afvallen, sterker worden en een betere conditie krijgen.

Een buik wordt meestal in folie gewikkeld in combinatie met een apparaat (bijvoorbeeld een better belly) dat de buik opwarmt tot 55 graden. De eigenschap van vet is hoe kouder het is, hoe meer het zijn vorm behoudt (net zoals een pakje boter). Door de buik te verwarmen EN te bewegen, gaat het lichaam zijn best doen om de warmte kwijt te raken. Het effect is dat je sneller afvalt, maar dus niet met folie alleen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100