Wat is een gezonde tijd voor 10km hardlopen voor een man van 27?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is afhankelijk van of je een beginner of een gevorderde bent. Als beginner is het zaak om eerst op de juiste looptechniek te letten en rustig aan duurvermogen op te bouwen. Dus dat je probleemloos in je eigen tempo 5 km. kunt hardlopen. Daarna kun je aan je snelheid gaan werken en aan uitbreiding van het aantal kilometers dat je rent. Ik denk dat je (als gevorderde hardloper) over 10 km. ongeveer 45 à 50 minuten zult doen. Misschien leuk voor je om eens op de site te kijken van bijvoorbeeld de zevenheuvelenloop. Daar kun je alle uitslagen vinden (per leeftijdscategorie en per sexe) en kun je precies zien hoe lang de deelnemers gelopen hebben over 5, 10 en 15 km.

Doe het min. 2 uur nadat je hebt gegeten. Als je om 6:30 je bed uit kot, lijkt mij 9:00 een geschikte tijd. Of zo kan je het ook 's middags zien: Als je om 13:30 eet, lijkt me 16:00 een geschikte tijd.

Binnen een uur moet je dat wel kunnen lopen mits je wat getraind hebt

Als je ongeveer rond een uur zit ben je goed bezig!

zolang je binnen 5 dagen weer thuis bent is 't een prima tijd zou ik zeggen :)

36 minuten is erg goed, 45 minuten moet te doen zijn. Indertijd was het wereldrecord rond de 27 minuten, maar daar is al heel wat vanaf, misschien nu ergens in de 25 minuten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100