Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Wandelen & Hardlopen. Vragen over Formule 1, hockey, schaatsen, tennis, voetbal en wielrennen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Hoe word ik beter in de coopertest (12min loop)?

Hallo, ik moest voor mijn militaire opleiding 2,7km lopen in 12 min ik trainde 2 maanden lang 3x in de week de 12 min loop maar helaas mocht het niet baten.. ik liep niet sneller… iemand enig idee hoe ik toch die 2,7km ga halen in 12 min welke trainingen moet ik doen? Ik loop nu om wn nabij de 2,61km in 12 min

Ik trainde 2 maanden lang maar zag nauwelijks verschil.. terwijl ik elke training toch het gaatje ging..

een jaar geleden
2.4K
1

Is hardlopen zonder bril slecht voor me?

Hi, mijn bril is dus gister kapot gegaan en vandaag toch besloten te gaan hardlopen omdat ik echt graag wou. Nou ging het super goed en juist voelde ik me beter dan normaal, ik zag natuurlijk alles wazig maar ik vond het totaal niet vervelend en had meer het gevoel dat ik in mijn eigen bubbel zat. Ik kan dus in hrt dagelijks leven echt niet zonder bril (-3 ongeveer qua sterkte). Is het schadelijk of iets als ik gewoon zonder ga?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
1.7K
1

Hoe kun je als vrouw bij sporten voorkomen dat je last hebt van een op en neer stuiterende voorgevel?

Ik heb me al vaak voorgenomen meer te gaan sporten, schafte weer nieuwe sportschoenen aan en ging naar buiten. Ik hield het echter nooit lang vol, simpelweg omdat ik gek werd van mijn op en neer stuiterende voorgevel en vond dat vrij genant voelen. Hoe kun je dit oplossen of went het vanzelf? Ik heb eens gelezen dat van sporten de borsten ook afvallen, maar voor het zover is...

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
2.3K
1

Hoe verhelp ik mijn klachten tijdens het hardlopen?

Ik ben een jongen/man van 23 jaar en doe (reactief) aan hardlopen. Ik doe het al zo’n 6 jaar.

Voorheen had ik nooit last van klachten, maar sinds +/- april krijg ik tijdens het hardlopen last van een verstijfd rechter onderbeen.

Eerder lukte het mij om 12 kilometer te rennen, maar nu haal ik (uiteindelijk) strompelend 4 km (absolute Max 5km).

Aan het begin van de sessie heb ik nergens last van. Het verstijfde gevoel sluipt er na 2 kilometer erg langzaam in. Mijn rechter onderbeen lijkt steeds zwaarder te worden en de spieren worden letterlijk hard. Op een gegeven moment gaat het gewoon echt niet meer. Het doet niet zozeer pijn, maar mijn lichaam blokkeert dan gewoon.

Zodra ik stop en rust verdwijnen de klachten binnen 30 a 45 minuten. Het lijkt alsof mijn been “ontdooit”. De klachten zijn dan ook verdwenen.

Ik vermoedde dat het te maken had met overbelasting, daarom besloot ik ruim vier weken niet te hardlopen. Helaas merkte ik dat het terugkwam.

Vervolgens dacht ik dat het aan mijn schoenen kon liggen en daarom had ik betere hardloopschoenen aangeschaft. Ook dit bleek niet te helpen.

Inmiddels ben ik ten einde raad. Ik houd erg goede warming ups en begin ontzettend rustig.

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die mijn probleem herkennen en oplossingen weten.

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
1.4K
1