wie is de beste springer van Nederland?

van nederland op paarden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Albert Zoer Toegevoegd na 40 minuten: Albert Zoer staat per 31.8.2010 op plaats 14 van de Rolex ranking. Dat Schröder Nederlands kampioen is geworden in mei 2010, maakt hem wereldwijd nog niet de beste Nederlander.

Bronnen:
http://www.fei.org/sites/default/files/fil...

Jeroen Dubbeldam Toegevoegd na 2 minuten: Jeroen Dubbeldam (Zwolle, 15 april 1973) is een Nederlands springruiter. Hij won zijn eerste prijs in 1994, toen hij met het paard Killarney Europees kampioen werd bij de "young riders". Zijn grootste successen haalde hij met De Sjiem. In 2000 won hij de gouden medaille bij de Olympische Spelen in Sydney en een jaar later de prestigieuze Grote Prijs van Aken. In 2010 won hij de Grote Prijs van Calgary op Spruce Meadows.. In augustus van 2006 werd Dubbeldam op Up and Down wereldkampioen met het nationale team, bij de vijfde Wereldruiterspelen te Aken, samen met Albert Zoer, Gerco Schröder en Piet Raijmakers. Jeroen heeft als hoofdsponsor BMC. Andere leden van het BMC team zijn springruiters Ben Schröder en Jurgen Stenfert en dressuur amazones Coby van Baalen, Marlies van Baalen en Marrigje van Baalen Dubbeldam is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Weerselo, waar hij een wedstrijdstal runt, die naar De Sjiem genoemd is.

Dat is maar hoe je het bekijkt: Albert Zoer staat het hoogste op de Wereldranglijst (8ste) Gerco Schroder is Nederlands Kampioen Marc Houtzager was de beste Nederlander op de Olypische Spelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100