Kan je met alle danssoorten zomaar beginnen?

Toegevoegd na 6 minuten:
Ook met overgewicht, slechte conditie, geen danservaring, etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou als je zelf twijfelt, overleggen met de plek waar je eventueel dansles/training wilt doen. Een serieuze dansleraar m/v zal bijvoorbeeld bij flink overgewicht waarschuwen dat (bepaalde bewegingen/oefeningen) (te) belastend voor je knieën kunnen zijn. Geen ervaring is geen probleem, hoe moet je ervaring krijgen als je nooit begint? ;-) En conditie bouw je denk ik snel op met dansen, anders zou je die nog kunnen verbeteren door specifieke training of domweg lopen, fietsen of zwemmen.

Ja hoor, gewoon naar de dansschool gaan en je opgeven voor les. Toegevoegd na 23 minuten: Iedereen kan daar terecht, ze maken geen onderscheid en juist om danservaring op te doen ga je er heen.

Er is altijd wel een beginnersklas te vinden met geduldige leraren!

Ja, waarom niet? Als je twijfelt i.v.m. overgewicht en slechte conditie kun je altijd eerst advies aan je huisarts vragen, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dat nodig is. Gewone danslessen horen niet uitputtend te zijn.

Je gaat naar een dansschool en als je naar school gaat dan kom je daar om iets te leren. Dus als je geen ervaring hebt is dat helemaal niet erg want je komt er om iets te leren. Je conditie zal er beter van worden, das mooi meegenomen! En het is ontzettend leuk! Mocht je twijfelen over je overgewicht dan kun je altijd nog je huisarts raadplegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100