Wat maakt een geluid tot een eng geluid?

Toegevoegd na 33 minuten:
Zijn er geluiden die iedereen eng vindt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de context. stel je hoort voetstappen, of het geluid van een ademhaling, daar is op zich niets engs aan. echter als je de nacht heel alleen doorbrengt in een huis waarvan wordt gezegd dat het er spookt, dan zijn dit geen geluiden die je wil horen!

Een onbekend geluid wat je echt niet kunt plaatsen en dat sávonds laat als het donker is. Voor kinderen is dat vaak onweer. Toegevoegd na 31 minuten: Geluiden die iedereen eng vind zijn denk ik oorlogs geluiden en storm geluiden.

dat is persoonlijk een geluid is eng als het je ergens aan doet denken dat je eng vindt de suggestie wekt dat het eng gaat worden (filmmuziek)

Midden in een donkere nacht, piepende deurschanieren in jouw huis.....

Vanuit de muziek kun je zeggen dat het langzaam opbouwen van de spanning en uiteindelijk naar een climax toewerken het 'enge' aan het geluid is.

Geluiden die je merg en been voelt. Daar zijn er maar twee van: een goede en een slechte. De goede ervaar je als rustgevend en ontspannend. Je kan er uren in vertoeven. De slecht kan je geen seconde volhouden.

Het geluid associëren aan iets wat je eng vindt. Dit doe je vooral met geluiden die je niet bekend voorkomen.

Mensen met grijze haren weten hoe verschrikkelijk het klonk als de meester of de juf op school tijdens het schrijven op het schoolbord met de nagel over de oppervlakte van het schoolbord kraste. "Sjjjgggííííeééḱ...". De vullingen vielen uit je tanden.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100