Weet iemand een aantal activiteiten voor bejaarden?

Zoals bingo, sjoelen, wijnproeverij enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een avondje nintendo Wii. Dat vinden ze prachtig en het stimuleert ook nog de hand/oog coordinatie, reactie vermogen en creativiteit. Heb laatst op TV een experiment hiermee gezien, en dat beval echt helemaal goed bij de ouderen.

Bejaarden is een breed begrip, bedoel je ouderen die lichamelijk en geestelijk nog fit zijn? Kijk bijvoorbeeld om te beginnen eens op onderstaande pagina. (td)

Bronnen:
http://activiteitenbegeleiding.startpagina.nl/

Oudere mensen kunnen aan heel veel activiteiten deelnemen. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe mobiel ze zijn, en of ze alert zijn. Net als bij iedereen eigenlijk. Je kunt denken aan; jeu des boules, een stadswandeling met een gids, schilderen, knutselen, een workshop bijwonen, plantjes kweken, zingen, computerles, een gezellige maaltijd bereiden etc. Je kunt het ze ook gewoon vragen; laat ze maar ideeën spuien, dan weet je zeker dat je goed zit.

Deze bejaarde zit iedere dag een aantal uren op GV,om vragen zoals deze te beantwoorden. Meestal een leuke activiteit. Ook proeft hij vaak wijn en andere spiritualiën,maar wel met mate!

zingen voor de piano leuke matrozenliedjes afgelopen zaterdag gedaan tijdens een open dag

Hier werd vorig jaar op de zomerschool voor ouderen van alles georganiseerd. Van het gebruik van tuinkruiden in de keuken (kruidenolie en azijn o.a.) tot papier scheppen, en kaarten maken. En misschien hadden ze nestkastjes beschilderen ook wel leuk gevonden. Koersbal wordt ook vaak door bejaarden gespeeld, net als biljarten en jokeren. Keus genoeg dus. Als je van plan was iets te beginnen voor de bejaarden, begin met een enquete

rummikuben allerlei bordspelen bowlen kegelen kaarten wandelen zwemmen in xtra warm water boodschappen doen iets drinken op een terrasje naar de dierentuin naar een arboretum

Rummicub doet het erg goed bij mijn opa. Mens erger je niet. Sjoelen is ook een optie. Bij een heldere geest is Quizt een leuk spel.

ligt er aan op welk tijdstip je met de senioren op stap wil? zingen, dansen, foto tentoonstelling, schilderen, koersballen, kaarten maken, biljarten,darten

Ligt er aan hoe oud de bejaarden zijn en met wat voor groep: 1. Rondvaart in Giethoorn, Amsterdam, Amersfoort of andere leuke stad; 2. Klootschieten of jeu de boules; 3. Museum bekijken waar zij zelf ook nog iets kunnen doen; 4. Pottenbakken 5. Beeldentuin of bloementuin bezichtigen 6. Bingo (vinden ze toch heel leuk) 7. Stad bezichtigen 8. Onder leiding van een kok een maaltijd bereiden en zelf nuttigen Veel plezier.

Mijn opa haatte groepsactiviteiten waarbij iemand constant het tempo aangeeft etc. dus koos hij dingen die je wel samen kan doen maar op je eigen tempo: - samen naar de radio luisteren (sport) met een biertje erbij - samen op terrasje de krant lezen en koffie drinken - boekenmarkt bezoeken en kijken waar je wilt, afspreken waar je elkaar weer ziet als je elkaar kwijt raakt Het ligt eraan hoe 'goed' iemand nog is, lichamelijk en geestelijk. Ik heb lesgegeven aan activiteitenbegeleiders dus ik weet veel creatieve dingen die je kan doen maar dat is per niveau verschillend! Ook leuk: - rondvaartboot - dagje Zandvoort aan zee - schilderijtje maken op echt doek - een herinneringskamer maken in een wooncentrum met dingen van toen, samen op zoek gaan naar oude dingen daarvoor

bejaarden is een vaag begrip om activiteiten op te plannen. leeftijd, geestelijk niveau, lichamelijke gesteldheid zijn erg van belang. bij lichte geestelijke achteruitgang kun je ook kiezen voor gesprekken over het verleden. neem dan een oud voorwerp mee(ouderwetse naaimachine, opgiet-koffiezetter, etc) en laat mensen vertellen over hun herinneringen.

Houd er rekening mee dat bejaarden net zo verschillend zijn als 'wij allemaal'. Vaak zitten ze willekeurig door elkaar in een tehuis en moeten ze dezelfde dingen maar leuk vinden, terwijl de één z'n hele leven een eigen bedrijf heeft gehad, de ander vroeger bij de Dolle Mina's zat, weer een ander kunstenaar was, een ander 12 kinderen heeft grootgebracht en de vijfde misschien een enorm doorsnee leventje heeft geleid. Stel een aantal activiteiten voor en laat ze dan stemmen, of maak groepjes met verschillende interesses. Sinds ik onderstaand artikel las, kijk ik heel anders tegen bejaarden aan.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/artic...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100