Is het niet mogelijk om de ijsbaan in de bochten scheef te leggen net als op het circuit dan denk ik dat ze beter in de bocht blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

IJs is bevroren water. Wanneer het water nog niet bevroren is, is het onmogelijk scheef neer te leggen.

Het is prima mogelijk, maar wat mogelijk is, of een goed idee lijkt is niet altijd wat men gelijk oppikt, zeker niet in sport. Of wat 1 "probleem" oplost kan voor veel meer problemen zorgen. De argumenten om het niet te doen -Men is het niet gewend -Technisch iets lastiger/duurder -Onderhoud is lastiger Nog gekker -Je MOET nu snelheid hebben, recreatieve schaatsers zullen dus afzakken. Toegevoegd na 7 minuten: Het zal waarschijnlijk ook duurder zijn, zeker als er een andere machine nodig is. Toegevoegd na 33 minuten: Maar dat zijn dus allemaal argumenten om het niet te doen, het is in principe gewoon mogelijk, dat bewijst Red Bull Crashed Ice al jaren: https://nl.wikipedia.org/wiki/Crashed_Ice Toegevoegd na 3 uur: Inekez1 maakt nog een goed argument aangaand het makkelijk in de bocht blijven. Het is de vraag wat er mogelijk zal blijken bij welke hoek en welke snelheid. Hoewel dat al min of meer gezegd is met: "-Je MOET nu snelheid hebben, recreatieve schaatsers zullen dus afzakken." Je zal behoorlijk schuin moeten om de bocht eruit te halen en hoe schuiner je gaat hoe meer snelheid je moet hebben.

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=fhi4uE2OWiA

Technisch is het mogelijk om het ijs in de bochten schuin op te laten lopen, maar het is niet zo dat de schaatsers dan minder snel de bocht uit vliegen. Dat principe gaat alleen op voor iets of iemand op wielen of op bolle ijzers onder de schaatsen. Schaatsers die snelheid willen maken hebben juist ijzers die lang en recht zijn, zodat ze veel contact met het ijs hebben en maximaal kunnen afzetten, zowel op de rechte stukken als in de bochten. Pootje over door de bocht is niet mogelijk op een gebogen ijsvloer omdat alleen de voor en achterpunt van het ijzer dan het ijs zal raken. Op die manier is de bochtentechniek niet uit te voeren en zal de gebogen ijsvloer dus juist ten koste gaan van snelheid en veiligheid. Om veilig en snel pootje over te kunnen schaatsen is een volledig vlakke ijsvloer nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100