Welke schoenen zijn goed om paard te rijden?

Even wat uitleg;
Ik heb heel wat jaren paardgereden, toen ik klein was en een eigen pony had reed ik wel eens met gladde gympen... Achteraf natuurlijk super dom maarja het reed zo lekker sportief! Gevaarlijk omdat je door de beugel kan schieten.
Nu ga ik volgende week, na een paar jaar geen paardgereden te hebben weer is een buitenrit maken, samen met mijn vriend.
Nu vraag ik me af... Welke schoenen moeten we aan? Heb geen laarzen meer.
Ik heb wel gezegd doe je nette schoenen aan want daar zit nog een klein hakje onder en ik heb boots met een hak.
Maar nou las ik ergens op internet dat je schoenen ook niet te veel proefiel mogen hebben want dan kan je blijven haken maar met gladde zool kan je dus ook er door schieten. Is het zo zodra er een hakje zit kan je niet meer door de beugel schieten? Naja Help me! Haha.

Weet jij het antwoord?

/2500

-niet brede schoen met brede hak ivm doorschieten met licht profiel is beter dan gladde zool (bv bergschoenen) -cap!! -broek met stretch -niet gympen/sneakers glijden in stijgbeugel is gevaarlijk. Natuurlijk zijn laarzen of jodphurs beter. Gympen/sneakers met gladde zool is gevaarlijk. Ja, een hak is beter: niet brede schoen (kom je niet door de gemiddelde stijgbeugel) maar wel met brede hak i.v.m. doorschieten. Als je niet (meer) vaak paardrijdt, is het ook goed te weten om niet zomaar een broek aan te trekken. Spijkerbroek is prima MET stretch (let op: niet te dikke naden) en vergeet alsjeblieft niet een CAP. Hersenletsel door vallen zonder cap komt vaker voor. Bij een manege is dit vaak wel te regelen.

Bronnen:
http://www.schoteroog.nl/tips-tricks/veili...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100