Wat is het verschil tussen een loopband met en zonder motor?

Behalve dan het verschil dat de ene automatisch gaat en de ander niet. ;-)

Is het een beter dan het ander? De prijzen verschillen nogal. Gemotoriseerd is veel duurder. Ongemotoriseerd is er al onder de €200,-

Weet jij het antwoord?

/2500

Zonder motor noemen ze ook wel de magnetische geremde loopband ;) Goedkoper omdat ze minder duur in de productie zijn . Of deze ook voldoen ligt aan hoe en waarom je deze wil gebruiken. Het verschil is vooral dat je je daarmee niet echt kunt hardlopen, wel een stevige tred. Als je wil sprinten landen heel kort beiden 2 voeten tegelijk op de band en die een magnetische geremde band stopt dan gelijk. Dat vinden velen het meest hinderlijk. Daarnaast zijn die met motor ook wat stabieler/breder mee ik, Ervaringen verschillen ook hierin.

Het verschil in de versie zonder motor is dat je eigenlijk ook energie steekt in het naar achteren duwen van de band met je voet, terwijl je bij een gemotoriseerde enkel je energie en spieren aanspreekt voor het maken van de volgende stap. Tevens kan je bij een gemotoriseerde aangeven hoe snel je wilt gaan en hellingsgraad, dat kan bij de andere niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100