Waar moeten we met de auto naartoe om de bloeiende bollenvelden te zien (vanaf Utrecht)?

En bloeien ze nu nog of is het alweer voorbij? Svp niet antwoorden met alleen maar een plaatsnaam, want dan weten we nog niet waar die bloemen staan. Graag een beetje een route in die buurt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hey Zondag....om te genieten en mooie foto's te maken moet je naar de Bollenstreek... Hillegom en Lisse.... Ben je in Lisse pak dan gelijk het strand mee... Langevelderslag ligt op een steenworp afstand van Lisse.... Je kunt heerlijk wandelen door de duinen daar en er zijn diverse eet en drink tentjes bij het strand te vinden.... Ik raadt je aan om eerst naar Hillegom te rijden en vandaaruit binnendoor naar Lisse...en van Lisse naar Langevelderslag Ik denk dat je vanaf de A4 komt? Neem dan de afslag Nieuw-Vennep en hou dan Hillegom aan... Dus de A4....afslag Nieuw-Vennep.....dan richting Hillegom...daar kom je al meerdere velden tegen met felgekleurde bollenvelden....vervolg de route naar Lisse...ook mooie bollenvelden...en rij dan naar Langevelderslag....lekker uitwaaien op het strand... Veel plezier!!!!

Ik ontkom er niet aan om in mijn antwoord plaatsnamen te vermelden Maar de kop van Zuid- Holland met name Hillegom en Lisse zijn zeer bezienswaardig v.w.b. bloeiende bollenvelden.

Naar het westen ; het noorden van Zuid Holland en het zuiden van Noord Holland om precies te zijn, voornamelijk tussen Haarlem en Leiden. Op dit moment staan de eerste velden zeker in de bloei, en dat duurt tot ongeveer effe na moederdag. Half maart tot half mei is zo ongeveer de bloeiperiode van de bollenvelden ; en dat is ook de periode dat de Keukenhof open is, uiteraard. Wellicht ook een aanradertje ?

Naar de bollenstreek, Hillegom, Lisse enzovoort.

Op dit moment staat de velden prachtig in bloei!! Ik kan het weten... woon in Hillegom!! Aankomende week verwachten ze Keukenhof op zijn mooist! ( Lisse) Vanmiddag om 4 uur komt de bloemencorso in Hillegom aan, deze rijdt langzaam richting Haarlem. Voor de bollenvelden te bekijken rijdt je via Hillegom de Zilk in, en daar rij je over de kleine wegen door de bollenvelden. Morgen is het weer iets rustiger in de buurt, dan is de corso voorbij, dan kun je evt.ik dacht in Noordwijk, de bloemenwagens van de corso bekijken. Veel kijkplezier!!

Bij Hillegom en Lisse in de buurt heeft de ANWB wegwijzers voor een autoroute door de Bollenstreek geplaatst in een traject van ongeveer 60 km. U kunt aan deze bollenroute beginnen bij bijvoorbeeld Oegstgeest op afslag 7 richting Katwijk op de A44. Verder is er ook nog een bloembollenroute in de Noordoostpolder, misschien minder bekend, maar het is wel de langste van Nederland. Ook deze route is goed bewegwijzerd. U rijdt de route met de auto vanaf de A6, afslag 14 Emmeloord. De eerste wegwijzers staan bij de afslag. Bij het Tulpeninformatiecentrum in het plaatsje Creil kunt u een brochure krijgen over de route.

Neem op station Haarlem bus 90 naar Den Haag... Je komt dan dwars door de bollenvelden heen, prachtig! En je hoeft dan niet zelf te rijden!

Rijd naar Alkmaar en als je de stad binnenrijdt ligt er pal naast het AZ stadion een kleed van bloeiende bloemen, daarna ga je gezellig de binnenstad van Alkmaar in om te shoppen en in de middag een route Bergen, Schoorl, ow ow ow dat is pas genieten!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100