Hoe blijfen suikerklontjes aan elkaar zitten?

zeg maar je moet een bouwerkje maken van suikerklontje en die moetne aan elkaar vast blijven zitten hoe blijven ze dan aan elkatr vast ziiten wat voor middel heb je daar voor nodig?.!

Weet jij het antwoord?

/2500

Geef toch gewoon antwoord op de vraag betweter. Probeer eens de klontjes iets te bevochtigen. Mocht dat niet lukken kun je nog 'cement' maken van poedersuiker en water. Mocht dat zelfs niet lukken; ik gebruik vaak eiwit als ik levensmiddelen wil lijmen. Succes

Poedersuiker en eiwit mengen, en daar mee plakken is de beste manier om te doen .Wil je aparte dingen erbij maken, moet je "dragant"maken.30 gr.gelatine oplossen in 1/4 ltr.heet water.En dit door 1250 gr. losgezeefde poedersuiker spatelen, en als de temperatuur dit toelaat met de hand verder kneden, tot een consistente bol ontstaat die je op een marmer plaat die bestoven is met speksteenpoeder kunt uitrollen.Hie kun je dan figuren of modellen uitsteken of boetseren.Elk onderdeel op kamertemperatuur laten drogen,en met eiwit/poedersuiker glazuur aan elkaar plakken. Succes.

Eeeh.. Wat heb je nodig om goed te spellen? Maar dat was je vraag niet. Je wilt dus een bouwwerk maken van suikerklontjes? Spannend! Indien het niet voor consumptie is, raad ik je aan om gewoon lijm te gebruiken! Maar in dat geval kun je de suikerklontjes ook wel achterwege laten en bv bakstenen gebruiken. In dat geval is cement een aanrader! En als je dat gaat doen moet je wel even een bouwvergunning regelen. Met uitzondering van miniatuurbouw zoals Madurodam, dan hoeft dat niet... Succes!

Vroeger werden er hele kastelen mee gebouwd. Ei klutsen als lijm werkt het best.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100