wat moet je doen als je zelf een sport hebt bedacht?

Ik heb net een leuke sport bedacht alleen ik wil het bekent maken wat moet ik doen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nodig al je familieleden en vrienden uit om een toernooi te houden, en vraag of ze een cijfer willen geven, als er veel positieve antwoorden uitkomen kan je het gaan uitbreiden

Bedenk een goede naam voor de nieuwe sport en leg de precieze spelregels vast op papier. Je moet niets, maar je zou daarna met een paar andere enthousiastelingen een vereniging kunnen oprichten die die sport gaat beoefenen. Samen kunnen jullie het bestuur van de vereniging vormen en daarna de sport gaan promoten, bijvoorbeeld via sociale media om zo meer leden voor de vereniging te verzamelen. Start ook een website waarop je de spelregels vermeldt en waarmee je sport kan promoten.

Eens gaan onderzoeken wat de doelgroep ervan vindt, zorg dat je sport ergens kunt presenteren en mensen dit kan laten ervaren, zoek een plein of park en maak dit kenbaar bij je doelgroep (facebook, krantenartikel, twitter). Ook kun je proberen of er een sportclub of sportschool mee wil werken en hiervoor hun ruimte beschikbaar willen stellen. Vraag bij de gemeente na aan welke veiligheidsreglementen je moet voldoen en of je verzekeringen af moet sluiten. Om iets op poten te zetten zal je eerst moeten investeren.

Probeer het af en toe met je vrienden samen, kijk of ze dat vaker willen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100