Nog steeds een laag spiergehalte na een maand fitness, is dit normaal ?

Ik ben begonnen met te fitnessen omdat ik toch af wilde van mijn love handles. Nu een maand later is het resultaat opmerkelijk.
Ik doe 3 trainingen per week : BBB (benen, billen, buik), spinnen en bodypumpen.
Ik doe alles op mijn tempo, dus ik overdrijf niet met gewichten e.d.

Nu ben ik helemaal niet dik, sommige vinden mij zelfs mager, maar ik heb van de week een bodyscan laten uitvoeren en ben hier echt van geschrokken.
Ik zou veel te weinig spieren hebben en veel te veel vet.
Ik eet naar mijn normen toch heel gezond (veel groenten, fruit, vis en weinig koolhydraten).
Niet het feit dat ik teveel vet heb stoort mij, maar het feit dat ik te weinig spieren heb.
Dat vet kan ik er wel aftrainen.
Ik loop soms ook nog eens 7 km in de week en dit zonder veel moeite...

Iemand goede raad ? Ik weiger shakes te drinken, want daar geloof ik niet in.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet precies hoe jouw trainingsschema eruit ziet. Maar het lijkt me dat je vooral conditioneel zeer goed scoort. dit komt waarschijnlijk doordat je veel cardio trainingen doet. Lopen, bodyjump, spinnig zijn vooral gericht op het cardiovasculaire. Als je meer spiermassa wil moet je wat meer krachttrainingen doen met gewichten. Een aspect dat al te vaak wordt vergeten. Vraag aan de fitness of ze geen trainingsschema kunnen op stellen voor je beoogde doel. Tot slot is ook de hartslagzone waarin je traint belangrijk voor het bereiken van je doel. Trainen met de hartslagmeter en in de juiste zones zijn dus de boodschap. Mijn advies, laat je adviseren.

Hallo, Ik ben geen dokter en zou dus het dus ook niet precies weten, maar wat betreft de shakes: Ze helpen wel echt maar of je het volhoudt is de vraag, ik hou gewoon van 2 lekkere boterhammen s'ochtends, een met pindakaas en de andere met 48+ kaas en als je dan op die shakes over moet stappen is het effe een dip. (minder energie) Dit is uit eigen ervaring dus misschien dat andere mensen zich wel heerlijk voelde na de shake. Probeer het eens zou ik zeggen! PS: Probeer geen repen, vult totaal niet.

Dit is erg normaal. Spieren hebben veel tijd nodig om op te bouwen. Als je genoeg en gezond eet, en dat combineert met fitness, zal dit na een tijd het gewenste effect geven. Shakes zijn niet nodig als je gezond genoeg eet! Veel succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100