waarom eten sporters niet gewoon ei in plaats van eiwit shakes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eiwitshakes zijn er in verschillende smaken. Van een hoop eieren eten wordt je ook niet goed. Maar de belangrijkste reden is denk ik dat er veel meer eiwitten per gram shake zitten dan in per gram ei. Eiwitten worden ook wel proteïnes genoemd. Het witte van een ei (ook eiwit genoemd) is niet 100% proteïne.

Eiwitten zitten niet per definitie alleen in Ei. Het zit in nog veel meer producten, ook in vlees bijvoorbeeld. Eiwitpoeder is een voedingssupplement dat ook wel gemaakt wordt van eiwitten uit soja of uit wei. Wei is een vloeistof die ontstaat als melk gestremd wordt. Eiwitpoeders bevatten een hoog gehalte aan eiwit, en wil je een gelijk aantal eiwitten binnenkrijgen uit eieren dan moet je een behoorlijk aantal eieren eten om daaraan te komen. Dat komt je op een gegeven moment ook de keel uit. Daarnaast zijn eieren ook vet. Vooral het eigeel is vet, en dat is iets waar meeste sporters niet op zitten te wachten. Eiwitpoeder is een vetarm product, dat vooral de voedingsstoffen geeft die sporters nodig hebben voor het aansterken van hun spieren.

De shakes die zij nemen zijn een supplement. Als je spier wil opbouwen moet je een x aantal gr eiwit per dag hebben.. meestal is dat over de 100 gr. Een ei bevat ongeveer 7 gr eiwit. Veel bodybuilders / sporters halen hun eiwitten vooral uit vlees en gebruiken de eiwitshakes om de overgebleven gram alsnog binnen te krijgen. Een eiwitshake bevat namelijk rond de 22-25 gram eiwit (ligt een beetje aan het merk)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100