Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een stadsgids 'Amsterdam voor Amsterdammers'?

Volgens mij is zo'n 'reisboekje' uitgegeven met het idee van weekendjes weg in eigen stad. Ik kan het alleen niet vinden. Kent iemand misschien titel en auteur?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Sport
495

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Mogelijk bedoel je "Inspirerend Amsterdam" van Huibert Teekens en Jan Hofstra. Zoetermeer : Meinema, cop. 2009. ISBN 978-90-211-4236-4

Stadsgids voor wie geïnteresseerd is in Amsterdam en haar geschiedenis, cultuur, spiritualiteit, en godsdiensten. Na twee inleidende geschiedenishoofdstukken en een overzicht van wat de stad te bieden heeft, volgen zeven besprekingen aan de hand van steeds een wandeling of een fietstocht, variërend van ongeveer anderhalf tot drie uur. Van de oude binnenstad, de Jordaan, de grachtengordel en de Plantagebuurt, tot het museumkwartier, het havengebied, Waterland en Noord worden kort per locatie (op routekaarten aangegeven) geschiedenissen, gebeurtenissen, belangrijke personen of wetenswaardigheden beschreven. Kleurenfoto's begeleiden de tekst. De gids sluit met aantrekkelijke stiltelocaties, en een aantal boeken en films waarin de stad centraal staat. Een boeiende informatiebron die de ontwikkeling van de stad en zijn bewoners door de eeuwen heen weet weer te geven. Voor bewuste toeristen én bewoners een aanrader.
(Lees meer...)
Bronnen:
Amadea
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding