Kan je om te trainen dumbbells van 2 kg 'moeilijker' maken om mee te trainen?

Ik had vorig jaar, toen ik dertien was, dumbbells van 2 kg aangeschaft. Nu ben ik ong. 14,5 jaar oud en ze zijn nu te licht. Is er een manier om de gewichtjes moeilijker te maken of zoiets. Ik heb geen zin om continu nieuwe gewichtjes te kopen, ze zijn nogal duur ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt de oefeningen veel langzamer uitvoeren; dan lijken ze zwaarder. Als ze van metaal zijn kun je er aan de uiteinden magneten op plakken, om ze zwaarder te maken.

Je kunt met dumbels gemakkelijk al je spiergroepen trainen. Je rug, borst en schouders zijn gemakkelijk zwaarder te maken door oefeningen te kiezen die je met gestrekte armen uitvoert. Borst: flys (http://www.youtube.com/watch?v=eozdVDA78K0). Rug: Reversed flys (http://www.youtube.com/watch?v=T1U3yZne1jw). Schouders: Front-raises (http://www.youtube.com/watch?v=-t7fuZ0KhDA) en side-raises (http://www.youtube.com/watch?v=3VcKaXpzqRo). In dit geval heb je alleen voor borst een bankje nodig. Het kan op de grond, maar dat is erg onpraktisch. Het kan ook op een krukje. Daarmee leuk je met de bovenkant van je rug op het krukje en heb je je knieën in een hoek van 90 graden om met je voeten op de grond te rusten. Het vorige antwoord stelt voor de oefeningen langzaam te doen. Dit moet je sowieso altijd doen. Daarnaast doe je voor maximaal resultaat altijd zo veel herhalingen dat je de laatste er echt uit moet persen. Om die reden is het handig om toch wat meer verschillende gewichten aan te schaffen. De rug oefening die ik voorstel is erg gericht op een klein gedeelte van je rug. Dat geld iets minder voor borst en schouders. Je kunt beter met een zwaardere dumbel een "zaag" oefening erbij doen of jezelf optrekken aan een stang / deurpost. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100