Wat voor oefeningen doen om slechte fijne motoriek te vebeteren?

Ik wil mijn slechte fijne motoriek vebeteren. Zoek daarom leuke oefeningen om te doen. Het zou mooi zijn als het ook gelijk een nieuwe hobby van mij word

Weet jij het antwoord?

/2500

Merediaanballen(of -kogels). Dit zijn 2 balletjes die je kortweg gezegd in je hand laat ronddraaien,met onder andere een heilzame werking voor je motoriek.In snuisterwinkeltjes of op google kun je ze wel vinden,vaak voor maar een paar euro. Ik heb er 2 met belletjes :)

Een slecht motoriek ontstaat doordat de linker- en rechter hersenhelft niet goed samen communiceren. Net zoals elke andere taak van het brein kun je dit trainen. Om de slechte motoriek die ik als kind had te trainen, mocht ik van een neuroloog baloefeningen doen. Achteraf maakt het waarschijnlijk niet uit wat je doet met de bal. Als het maar het resultaat geeft zoals je vooraf had bedacht. Ik mocht de bal bijvoorbeeld tegen een muur gooien en in de tussentijd voorlangs en achterlangs in m'n handen klappen. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Ik kan winnen met darten, iemand een hoek geven met boksen en een propje in een prullenbak gooien vanaf een indrukwekkende afstand, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ik wil alleen maar zeggen dat je er zeker wat aan kunt doen. Oja. Je hoort weinig positieve geluiden over gamen. Maar ik geloof dat je ook daar een betere motoriek van krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100