Bestaan er voor tafeltennis balletjes speciale wedstrijd uitvoeringen of is er maar één kwaliteit?

Vergelijkbaar met andere sporten, met bijv voetbal, tennis of volleybal zijn er ballen te koop in allerlei prijsklassen en van verschillende kwaliteiten. Hoe werkt dat met tafeltennis balletjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat de kwaliteit van een simpel setje van de action niet voldoende is aangezien de wedstrijdballen inderdaad aan vele eisen moeten voldoen: "Een wedstrijdbal dient een diameter van 40 millimeter en een gewicht van 2,7 gram te hebben en bovendien zuiver rond te zijn. De bal mag niet glimmen en dient van celluloid of een gelijksoortige kunststof te zijn gemaakt. De spronghoogte dient bij een hoogte van 30 centimeter minimaal 23- en maximaal 25 centimeter te zijn. De bal kan verschillende kleuren hebben maar dient wel eenkleurig te zijn. Het meest voortkomend zijn wit, geel en oranje. In het verleden was de diameter van de bal 38 millimeter, maar deze werd na de Olympische Zomerspelen 2000 vergroot om het speltempo iets te vertragen om zodoende de sport aantrekkelijker (beter te volgen) te maken voor de toeschouwers."

Er zit een wereld van verschil tussen action balletjes en wedstrijd balletjes! Balletjes waar wedstrijden mee worden gespeeld voelen veel soepeler dan action balletjes. Als je een wedstrijdballetje en een action balletje op de grond gooit uit de hand is die van de action veel sneller gestopt! Balletje is ietsje zwaarder en stugger van de action wat een wedstrijdsporter niet wilt! Een wedstrijdballetje moet voldoen aan NTTB eisen. Een bal heeft 3 sterren nodig om om goedgekeurd te zijn voor ITTF en NTTB

Bronnen:
https://www.menereis.nl/menereis-tafeltenn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100