judo opzegtermijn 2 maanden, mag dat?

Mijn zoon zit op een sportschool op judo. Eind februari heb ik opgezegd, zodat ik de maand maart alleen hoef te betalen. Nu moet ik ook april betalen, 2 maanden dus. Hij zit er al 3 jaar op. Houdt de Wet van Dam niet in dat ik na 1 jaar per maand mag opzeggen?

Ik doe automatische incasso, dus die moet ik dan intrekken. Maar ik wil wel weten of ik in mijn recht sta.

Groetjes,
Kim

Toegevoegd na 23 uur:
Hij zit op een sportcentrum / sportschool waar ook andere lessen worden gegevens, als zumba, steppen, spinning etc. Dan is het toch geen judoclub / vereniging? Het heet ook "sportcentrum NAAM". ( naam is even fictief).

Toegevoegd na 1 dag:
Nee, ik heb ook nooit een judopasje gekregen of iets dergelijks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat mag niet, voorbeeld: U sluit in januari 2012 een jaarabonnement af bij een sportschool. Een jaar later wil de sportschool uw abonnement stilzwijgend verlengen met weer één jaar. Dat mag niet! De sportschool mag uw abonnement na het eerste jaar wel stilzwijgend omzetten in een abonnement voor onbepaalde tijd. Maar u hebt dan het recht om op te zeggen wanneer u wilt. Bij het opzeggen moet u wel rekening houden met een opzegtermijn van maximaal één maand. Let op: De sportschool mag u wel een nieuw abonnement voor een jaar aanbieden. Maar dan moet u daar dus opnieuw mee instemmen. Lees verder in de link.

In de wet staan enkele uizonderingen:Let op, er zijn enkele uitzonderingen in deWet van Dam Hier kunnen contracten (lidmaatschappen) nog steeds met een jaar worden verlengd (denk aan sportverenigingen; sport-/fitnessscholen zijn over het algemeen GEEN sportvereniging). Eerst dus nagaan of het een sportvereniging is.

In mijn beleving mag het wel. Judoclub is een sportvereniging. Voor mijn zoon heb ik na een aantal jaren ook opgezegd. Bij onze judoclub werd de contributie per kwartaal afgeschreven. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. Echter beëindigd het lidmaatschap per kwartaal. Let goed op het lidmaatschap van de judobond. Dit lidmaatschap is jaar gebonden. Je moet ook zelf je kind bij de judobond afmelden, anders krijg je gewoon een rekening volgend jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100