Hoe worden dominostenen met Dominoday geteld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stenen worden inderdaad gewogen. Hiervoor worden standaard bakken gebruikt en een gespecialiseerde weegschaal, goedgekeurd door een notaris. Bij de uitzendingen van SBS is het zo zodra het eerste project klaar is met vallen begint een speciaal team door de notaris samengesteld, direct met het verzamelen van de stenen. Daarom kan de uitslag ook zo snel bekend worden gemaakt.

1 voor 1.

Ze bestellen gewoon 10.000 stenen, die zetten ze neer. En dan weten ze dat ze 10.000 stenen hebben.

Als je bedoelt het aantal omgevallen stenen; ze tellen het aantal niet-omgevallen stenen, en dat trekken ze af van het aantal stenen dat is neergezet. Of ze hebben het zo slecht gedaan dat er bijna niets is gevallen ;-)

Ik neem aan dat bekend is hoeveel stenen er voor een onderdeel gebruikt worden. Er wordt dan per onderdeel gekeken hoeveel procent er is gevallen. En dan wordt alles bij elkaar opgeteld. Het zou zelfs nog kunnen dat per onderdeel wat specifieker bekend is hoeveel stenen er per vlak staan. Dat maakt de telling wat nauwkeuriger.

de staande stenen worden gewogen, als je bv weet dat er 100 stenen in 1 kg gaan kun je makkelijk tellen als je weet hoeveel bakken met een x gewicht zijn gebruikt. Ik neem trouwens aan dat je vraag slaat op 'hoeveel zijn er daadwerkelijk omgevallen'?

Ik dacht juist dat het op oppervlakte ging. Ze weten dat op 1 vierkante meter een aantal stenen staan en dat in een lijn van 1 meter zoveel stenen zitten etc. Zo zien ze dus snel hoeveeel stenen er op een bepaald veld staan.

Ik weet dat het ook mogelijk is mo een foto te maken en die los te laten op een computer die verschillende kleurcombinaties telt. Ik kan me voorstellen dat D-day die ook gebruikt (een overeindstaand steentje heeft minder kleuroppervlak dat een liggend steentje). Het lijkt me dat de beginwaarden gewogen worden. Daarnaast wordt het ontwerp ook ingesteld met een bepaald aantal steentjes..(met een marge), maar bij het neerzetten van steentjes worden mallen gebruikt zodat de steentjes op gelijke afstanden van elkaar staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100