Voetbal vraagjewaarom spreekt men altijd over ze hebben verlooren maar we hebben gewonen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze is meer slachtoffer-houding... Als je gewonnen hebt, dan heb jij dat gedaan... En WE dat is ons, daar bedoelen we onszelf mee... Wij deden dat, wij konden winnen... En dan willen WIJ nu een Bavaria...

Omdat de bal rond is maar het veld niet. Toegevoegd na 27 minuten: (...en de vakken dus ook niet)

Deze vraag is eerder gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/voetbalsfans-winnen-verliezen.19263 Het beste antwoord kwam toen van Twickx: Dat heeft te maken met het groepsgevoel. Je wil het liefst bij de winnende groep horen en daarom zegt iedereen: "Wij hebben gewonnen". Maar als je voetbalploeg verliest wil je niet bij de verliezende groep horen en zeg je dus: "Zij hebben verloren". Dan hoor je zelf niet bij de verliezende groep.

Geen idee, bij onze club winnen we met zijn allen en verliezen we met zijn allen. En eigenlijk is dat bij iedere club zo. Misschien dat je net de verkeerde club heb getroffen, maar dit geldt in ieder geval niet voor de meeste voetbalclub.

Volgens mij is dat om dezelfde reden waarom iedereen altijd graag bij het populaire groepje in de klas wil horen (als kind). Succes trekt aan als een magneet, en daar wil je je mee identificeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100