Hoe kan je je kuiten het beste trainen zonder fitness toestellen?

Hallo,

zijn er bepaalde oefeningen die ik makkelijk thuis kan doen om mijn kuitspieren te trainen zonder behulp van fitness toestellen en fitness materiaal?

Ik wil het echt graag weten...

Toegevoegd na 2 minuten:
P.S.: ik wil namelijk dikke/stevige kuitspieren kweken...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

op een traptree gaan staan met je tenen en steeds je op je tenen gaan staan en vervolgens je hak weer naar beneden bewegen. Langzame bewegingen maken.

Je kunt gaan hardlopen of touwtjespringen, maar dan niet op je hele voet maar op je tenen. Daarbij belast je je kuitspieren het meest.

Heel vaak (meermaals daags) trappen op en af lopen. Alsook lange wandelingen maken in heuvelachtig tot bergachtig gebied. Je kan dus met een eenvoudig trapladdertje oefenen maar dat lijkt me eentonig. Of je kan een grotere ladder nemen en in heel de buurt de ramen gaan zemen, zo combineer je het ene nuttige aan het andere nuttige ;-) Liefs, Succes en Big Smile van me

een trap op en af rennen is, naast een traptrede op en af springen, voorzover bekend de beste manier om je kuiten (en je benen) te trainen. dit is overigens een zeer bekende manier van trainen van voetballers en rugbyers. Toegevoegd na 1 minuut: de sporters doen dit in hun stadion op de trappen, wij simpele zielen doen dit vaak in grote flats met veel trappen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100