Hoe blijf het water helder in het opblaaszwembadje?

Kunnen hier b.v ook gloortabletten in?
Of is er een beter middel?

Toegevoegd na 3 minuten:
Tuin, water, schoon, helder

Toegevoegd na 41 minuten:
Sorry ik had het woord niet moeten vrkleinen, maar het is een Speedypool 3 meter doorsnee en 76 hoog. www.speedypool.com die laat je niet even leeglopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een klein opblaaszwembadje kun je het best elke dag, om de dag vullen. Je houdt het het langst schoon door kinderen er niet met zonnebrand oid in te laten, een teiltje er voor om steeds eerste de voeten te wassen. Maar vies wordt het zeker met die hitte toch al snel. Je kunt er wel chloortabletten indoen, maar in mijn ervaring heeft dat voor zo'n klein badje weinig zin. En zonder filterpomp zijn ook chloortabletten niet in staat alle vuil die troebeling veroorzaakt weg te halen. En het blijven chemicaliën ; vraag je HEEL sterk of of je dat wilt, als je ziet wat kraanwater hier kost (vrijwel niets). Heb je een groter zwembad, dan is het een kwestie van een goede pomp. chloortabletten, en de hele dag testen wat de zuurgraad en chemicalieen toevoegen en met de hand grof vuil eruit scheppen. Dan kun je weken met hetzelfde water.

Door het badje bij elk gebruik opnieuw te vullen. "Normale" zwembaden doen veel meer dan alleen CHloor toevoegen; ze filteren verwarmen etc. Dat kun je niet met je plastic badje. En chloor zal ook het plastic aantasten.

Het is zo weinig water, gewoon schoon er in, is goedkoper en milieu vriendelijker dan chemicaliën of pompen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100