Als ik spierpijn heb op een bepaalde plek in mijn lichaam, kan ik dan gewoon een andere plek trainen of kan ik beter helemaal rusten?

Ik heb op dit moment erg veel last van mijn kuiten, omdat ik woensdagavond naar de sportschool ben geweest. Ik doe mee aan een soort 'challenge' op internet en wil dus in beweging blijven. Kan ik bijvoorbeeld gewoon mijn buik- of armspieren blijven trainen, cardio-oefeningen doen of kan ik beter rusten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan lekker blijven trainen. Gun je benen 1 of 2 dagen rust. De rest van je lichaam kan je gewoon trainen. Cardio oefeningen kan je ook gewoon blijven doen, dit is zelfs beter. Hierdoor worden de stoffen die voor spierpijn zorgen afgevoerd waardoor de spierpijn overgaat. Probeer het wel rustiger aan te doen met de cardio oefeningen en overdrijf het niet. Luister naar je lichaam.

Als je 2 a3 dagen spierpijn hebt kan je eigenlijk wel gewoon trainen. Alleen vind ik dat je best lang spierpijn hebt. Probeer als je gaat trainen, voor al als je gaat challenge eerst een goede warming-up te doen. En na de training ook even een cooling-down.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100