Geschikte activiteit jongeren van. 16 t/m 21 jaar?

Morgen moet ik een activiteit organiseren voor jongeren met een licht verstandelijke beperking uit het speciaal onderwijs.
De leeftijdscategorie is 16 tot uitgezonderd 20 jaar oud.

Het Idee van deze dag is om een spellenparcour uit te zetten
die de leerlingen moeten afleggen, en waar wij als studenten ze mee begeleiden. Iedere student bereid dus een klein onderdeel van het parcour voor.

Ik vind het nogal lastig om iets te verzinnen wat kleinschalig is , niet te lang duurt en vooral niet al te saai word. De tijd per onderdeel is 5 minuten en de ruimte gering. Aan de jongeren was te zien dat de activiteiten van vorige keren al snel verveelde en ze het kinderachtig vonden. Ik ben dus op zoek naar een leuk , uitdagend kort spel wat op een klein speelvlak uit kan worden gevoerd en goed bij de leeftijdsgroep past.

De activiteitendag vind plaats in een gymzaak met vele mogelijkheden
(pionnen,kast,hoelahoep,basketballs,voetballen, ect. ect.)
dus aan materialen genoeg!

heeft iemand een leuk idee ?

(Deze vraag was al eens eerder gesteld maar helaas verwijderd)

Toegevoegd na 1 uur:
Het is het begeleiden van 1 à 2 jongere tegelijkertijd. Omdat het een Parcour is Waar iedereen de oefeningen af gaat totdat ze allemaal zijn geweest. Groepsspellen vallen Dan dus hellaas af..

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas stond er niet bij wáár de activiteit moet worden georganiseerd - maar als je in de buurt van Barneveld woont raadt ik jouw school beslist een bezoek aan het Museum voor Oude Ambachten en Beroepen alwaar ze ook een faciliteit hebben om 25 kinderen allemaal tegelijk te laten figuurzagen of een warme maaltijd te laten nuttigen. Verkleden in bruidsjurken en dan foto's ervan maken mag daar allemaal óók (!) en, omdat het meeste binnen is: ook nog ideaal voor de wintermaanden. De toegang is niet echt duur (alleen het eten was duur maar de mc-Donalds zit 4 deuren verderop)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100