Hoe vaak wordt het water van een openbaar binnenzwembad ververst?

maar weet iemand ook...

of alles tegelijk wordt ververst, wanneer chloor wordt toegevoegd en of het ''oude'' water direct het riool in mag. Wellicht zijn daar speciale regels voor vanwege het chloorhoudende water en de hoeveelheid water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het water van een zwembad zit in een gesloten systeem en wordt continue gefilterd en op peil gehouden qua chloorgehalte. Het water pompt continue rond. Het is dus niet zo dat water zomaar in het riool komt. Mocht het water niet meer nodig zijn dan wordt dit gecontroleerd voordat dit wordt afgevloeid.

Bij mijn weten wordt het water nooit geheel ververst. Er wordt nieuw "vers" water aan toegevoegd en verder zorgt chloor voor de "ontsmetting". Het zou ten eerste te duur zijn om eens in de zoveel tijd een heel zwembad leeg te gooien, daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je dan wel 2 dagen het bad dicht moet gooien voor het weer vol zit.

Het water in een zwembad word alleen ververst als er reparaties uitgevoerd moeten aan de badkuip. Dan is het noodzakelijk om al het water weg te laten lopen. Om dan het zwembad weer te vullen ben je ongeveer 2 tot 5 dagen bezig. Afhankelijk van de inhoud.

In een binnenzwembad wordt met 2-5 pompen( ligt aan de grootte van het bad en de hoeveelheid baden) het water steeds een deel ingeslokt, dan chloor aan toe gevoegd, en dan weer terug naar het zwembad geleid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100