Hoe kan je je het beste voorbereiden op mma training?

Ik wil binnekort mma training gaan volgen, maar is het dan makkelijk als je al lenig bent, spiermassa hebt etc? Kortom wat is essentieel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik neem aan dat je naar een mma training gaat voor beginners? Die heb je namelijk wel. Dit om je voor te bereiden op de "normale" trainingen, die nogal heftig over kunnen komen voor beginners die geen basistraining/tenchnieken hebben gehad. Natuurlijk zijn lenigheid, kracht, snelheid en techniek erg belangrijk bij MMA. Je bent tenslotte een Mixed Martial Arts vechter. Hoe meer je van alle markten thuis bent, hoe beter. Alhoewel een specialisatie in één van de vechtsporten ook voldoende is. Lenigheid kan je zelf oefenen thuis. Als je elke dag rek en strek oefeningen doet, merk je binnen 2 weken al resultaat. Het kan ook geen kwaad het krachthonk in de sportschool met grote regelmaat te bezoeken. Daarnaast is een vechtsport, of meerdere aan te bevelen als ondergrond. Hier vind je er ook nog wat info over. Veel succes!!! http://www.mmatraining.nl/ http://www.freefightclub.nl/Training/MMAMixedMartialArtsTraining/tabid/282/Default.aspx Alistair Overeem is momenteel de MMA kampioen van dit land, waarschijnlijk kan je video's e.d. vinden van trainingen e.d..

conditie, lenigheid en spieren bouw je vanzelf op bij de trainingen. Je zult ook niet direct gaan sparren, maar eerst gaan werken aan techniek. wat je van tevoren wel kan gaan doen, is je conditie op een goed beginniveau te brengen, door te gaan hardlopen, touwtje springen, of wat je ook maar leuk vindt, om te doen.

Ik volg zelf MMA training (mijn sportschool biedt het sinds kort als proef aan) en had me niet voorbereid. Eigenlijk is dat ook niet nodig, want de techniek leer je vanzelf. Wel kun je oefeningen doen om je conditie te verbeteren en je spieren te strekken. Het is behoorlijk vermoeiend en voor het kicken is een bepaalde lenigheid wel handig. En koop vooraf speciale MMA handschoenen, dat is wel een belangrijke voorbereiding. Ze zijn moeilijk te krijgen namelijk. MMA handschoenen hebben open vingers, van het merk Matsurus zijn prettig en redelijk geprijsd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100