Hoeveel geld hangt aan een medaille?

Hallo,
Als je een medaille wint op de olympische spelen? krijg je daar dan geld bij? Of alleen een brok goud, zilver of brons. Zijn die trouwens echt op alleen verguld of verzilverd...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het Olympisch comité reikt alleen de medailles uit en geen geldprijzen. Het land, waar de atleet voor uitkomt, kan echter wel een geldbonus in het vooruitzicht stellen, voor medaillewinnaars. Zo heeft het NOC*NSF bepaalt dat Nederlandse sporters, die een medaille mee naar huis nemen, tevens de volgende geldbedragen krijgen: Een gouden medaille levert de atleten €30.000 op. Zilver is goed voor €22.500. Een bronzen plak levert €15.000 op. Teamsporters moeten met minder genoegen nemen; de minimale vergoedingen liggen op €11.000 , €8.000 en €5.000. Per land verschillen de bonussen natuurlijk nogal. Elk land mag zelf bepalen óf en zo ja hoeveel geld ze aan de winnaars geven.

Bronnen:
http://www.quotenet.nl/biz/medaillebonus-o...

Ik denk dat ze geen prijzengeld kijgen en daar voor je land en vooral de eers staat. Een (gouden) medaille op een Olympische Spelen winnen is immers het hoogst haalbare voor veel topsporters. Het geld zal eerder ná de Olympische Spelen binnen stromen. Denk aan lintjes knippen, televisie-en radio commercials, etc. Dit stuk vond ik op het internet en is geschreven op 18 februari 2010, De gouden, zilveren en bronze medailles die deze weken verdeeld worden onder de winnende athleten op de Olympische Winterspelen in Vancouver, zijn voor een klein deel gemaakt van metalen afkomstig uit oude computers, chips, monitoren en ander electronisch afval. De Canadese regering wil hiermee een gebaar maken naar de wereld dat het zijn best doet de hoeveelheid 'e-waste' in het land aan te pakken. Oude metalen onderdelen van electronische apparatuur is meestal moeilijk opnieuw te gebruiken. Daarom worden de metalen zorgvuldig van elkaar gescheiden en op 'verrassende manieren' hergebruikt. Sven Kramer hoeft overigens niet bang te zijn dat dit de indruk wekt dat hij met een stuk schroot om zijn nek terug op Schiphol komt. Voor de Olympische medailles zijn dit jaar 2,05 kilo goud, 1950 kilo zilver en 903 kilo koper gebruikt. De gouden medailles zijn eigenlijk ook van zilver, met slechts een heel dun laagje goud eromheen. Ongeveer 1,5 procent van een gouden medaille is gemaakt van gerecycled electronisch afval. Het is overigens de eerste keer dat dit gebeurt. Toegevoegd na 1 uur: Het gewicht van de medailles moet natuurlijk zijn: 2.05 kilo goud, 1.95 kilo zilver en 903 gram brons.

Nee daar hangen geen geld prijzen aan vast. Het is de eer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100