Ik heb pijn aan mijn onderbenen vooraan,van iets onder de knie tot voet na het starten met loopschema,wat moet ik nu doen ivm schema en pijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hierbij een website met de verschillende klachten tgv hardlopen en wat je eraan kunt doen. Omdat je net begonnen bent met hardlopen: heb je goede schoenen? Goede schoenen kun je laten aanmeten bij een hardloopwinkel - wordt je gefilmd terwijl je aan het hardlopen bent. En zorg dat je je voeten tijdens het hardlopen goed neerzet: afrollen van hiel naar teen (dus niet eerst je teen neerzetten). Succes! Ps loop je met evy? Mocht je denken who the f*** is evy..?! Even googlen - erg leuk!

Bronnen:
http://www.hardloopschema.nl/?p=tools&cat=...

door de ongebruikelijke beweging/intensievere beweging kan er iets zijn met je pezen(pezen lopen door een koker, door de beweging, kan dit geirriteerd raken/ontsteken) zit de pijnlangs je scheenbeen? dan zou dit goed mogelijk kunnen zijn. pijn is altijd een waarschuwing van het lichaam dat er iets niet klopt. ik ga ervan uit dat je een gewone spierpijn wel zou herkennen. even naar de dokter?

Je kunt het best even gaan informeren bij een sportmasseur. Het zou op een beginnende slijmbeursontsteking kunnen wijzen. Iets dat militairen vroeger opliepen bij het lopen van marsen. Als dit doorzet, kan het chronisch worden en kan het hardlopen over zijn.

Het zouden heel goed shinsplints kunnen zijn en dan duurt het wel even voordat je weer mag hardlopen. Ga naar de arts of beter een sportfysiotherapeut. En voor wat je moet doen ivm het schema, dat lijkt me duidelijk: het schema even het schema laten en eerst zorgen dat je van de pijn afkomt. Dat schema ligt er volgende maand ook nog wel.

Toevallig een stukje heuvel af gelopen? Daar kan je erge scheen spierpijn van krijgen. Eén keer gehad, was er bijna mee naar de huisarts gegaan, maar was snel weer over. Anders ff wat meer vertellen over de pijn. hoe lang al? hoe erg? erger bij belasting? ps. ik ben fan van Spiroflor.

Ik weet niet hoe lang je al met hardlopen bezig bent? Naast alle goede adviezen hierboven zou het zo kunnen zijn dat hardlopen gewoon niet "jouw ding"is . Er wordt m.i. veel te gemakkelijk van uit gegaan dat hardlopen voor iedereen geschikt is. Veel mensen zijn echter beter af met een andere bewegingsvorm (fietsen, zwemmen, volleybal, etc.) dan hardlopen. Wanneer die zich toch forceren om te gaan hardlopen, hobbelen ze van blessure naar blessure.

Waarschijnlijk heb je beenvliesontsteking (shin-splints). Shin splints is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende blessures veroorzaakt door overbelasting die zich over het algemeen in het onderste tweederde gedeelte van het vooronderbeen bevinden. Het is een typisch loopletsel. De pijn wordt veroorzaakt door irritatie van het beenvlies op de plaats waar de spieren zich hechten aan het bot. Indien u een zeurende pijn voelt tijdens of direct na het lopen, moet u stoppen. Doorgaan leidt van kwaad tot erger. Masseer het pijnlijke gebied enkele keren per dag gedurende een vijftal minuten met een ijsklontje. Of leg een ijspack op de pijnlijke plek (2 à 3 keer per dag gedurende 15 à 20 minuten). In het beginstadium zullen de klachten misschien verdwijnen als u enkele dagen of weken niet meer gaat lopen. Verander daarna van schoenen en probeer of de klachten daardoor verbeteren. Wanneer de klachten niet spontaan overgaan en/of wanneer ze u hinderen bij stappen of lopen, raadpleegt u het best een arts.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100