Waarom bieden mensen de volle prijs?

Op vakantieveilingen.nl worden ook dierenparkkaartjes aangeboden. Klinkt leuk, maar er wordt steeds de volle prijs geboden. Wat heeft dit voor zin. Tevens moeten deze mensen dan ook €4,- kosten betalen, dan ben je toch zelfs meer geld kwijt dan het origineel kostte? Zit hier een logica achter of is hier een reden voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zijn mensen die denken goedkoop uit te zijn, zonder daadwerkelijk te weten wat een kaartje normaal kosten. Als je mensen maar de kluif "voordeel" omhangt, dan happen ze vaak al. Illustratief hiervoor vind ik een stripje dat jaren geleden in de Donald Duck stond. Dagobert had een jurk in de etalage van een modehuis voor 100 Euro, niemand keek er naar om. Hij hing er een bordje bij: Afgeprijsd, van 200 voor 125 en de kopers stonden in de rij.

Het 'leuke' aan zulke opbied-sites mensen tegen elkaar opbieden. Logica zou moeten zijn dat men op de hoogte is van de normale verkoopwaarde van een item, maar dat is blijkbaar niet iedereen. Bij bieden gaat het er vooral om hoe graag je het hebben wilt, en een zeker competitie-element. Het verhaal 'je niet willen laten overbieden' zit tussen de oren. Bieden moet je dus vooral met je volle verstand doen, en voor jezelf een plafond voor ogen hebben. Gaat iemand daar overheen, dan hou je op. Het probleem op vakantieveilingen vindt ik zelf dat men elkaar onnodig snel de prijs opdrijft. Als iedereen nu gewoon met 1 of twee euro de ander overbiedt, gaat de prijs niet als een speer omhoog. Het is ook te verwachten dat de prijzen door de deelnemende partijen kunstmatig worden opgedreven door mee te doen in de biedingen (maar dat kan natuurlijk niet bewezen worden).

Of men schopt met een tweede account de prijs omhoog, met het antwoord van C4th in gedachten

Ik verdenk instanties er van zelf mee te bieden. Zo voorkomt de verkopende partij dat het kaartje of de kamer te goedkoop verkocht wordt.

De doorsnee hollander wil altijd alles goedkoop of met korting kopen. Als er korting op staat dan is men hier eerder geneigd te kopen zonder eerst te orienteren wat het product eigenlijk kost. Meestal ben je dan achteraf duurder uit. Het zou fijn zijn als er hier eindelijk gewoon alles voor een vaste prijs zou worden aangeboden en niet alles met van voor. Dan wet je tenminste dat je niet genept wordt. Frank

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100