zijn luchtbuksen legaal in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Luchtbuksen zijn legaal in Nederland. De zogenaamde Lucht-gas- en veerdrukwapen vallen onder categorie 4 van de wet wapens en munitie. Ze zijn niet verboden mits: - ze niet zodanig gelijken op een vuurwapen dat zij voor bedreiging of afdreiging geschikt zijn. - Hij mag niet ingekort zijn (zodat je hem minder zichtbaar kan dragen) - Onder de 18 jaar niet toegestaan - Strafbaar als je hem overdraagt aan iemand onder de 18 (dus even jouw neefje van 12 er mee laten schieten mag niet) Bovenstaande komt uit de wet- wapens en munitie. Daarnaast kan je nog te maken krijgen met de plaatselijke verordering waarin kan staan dat er niet binnen de bebouwde kom met een luchtdrukwapen geschoten mag worden. Uiteraard zijn er nog meer haken en ogen aan, maar als je uitgaat van een normale luchtbuks om diablo pellets mee af te schieten, en je voldoet aan de "mitsen" die ik hierboven heb neergezet mag je die luchtbuks gewoon hebben. Een verlof (want een vergunning voor wapens bestaat niet) heb je niet nodig.

Wel als je er een vergunning voor hebt

Niet als je er een vergunning voor hebt. Dit geldt ook voor vuurwapens Toegevoegd na 6 minuten: Niet moet natuurlijk WEL zijn.

Mits je 18 plus bent mag je er een hebben en mee schieten in je tuin. In het openbaar is het streng verboden en de buks dient dan in een koffer te zitten als je hem buiten het huis mee wilt nemen. Tevens mag hij niet op een bestaand wapen lijken (vandaar dat bbguns zijn verboden)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100