Waarom neemt een keeper een terugspeelbal toch soms in zijn handen?

Een terugspeel bal mag de keeper niet in zijn handen nemen.
Toch zie ik vaak dat als de keeper de terug speel bal heeft aangenomen even wacht tot een tegenstander in de buurt komt, en dan pakt hij de bal op.
Hoeso mag het dan nu opeens wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat er een tegenstander in de buurt is, dan mag het wel.

Nee dit mag niet, als er opzettelijk een terugspeelbal in de handen gepakt word kun je een penalty tegen krijgen en eventueel een gele kaart. Wat wel mag is een bal terug koppen of als een tegenstander een speler van eigen team per ongeluk raakt en dus niet opzettelijk de bal terug speelt naar de keeper.

Een terugspeelbal gespeeld met het onderlichaam mag hij niet in zijn handen nemen. Een terugspeelbal die gespeeld is met het bovenlichaam, zoals de borst, hoofd en handen (bij een ingooi) mag wel in zijn handen genomen worden.

Dat wordt dan niet beoordeelt als een echte terugspeelbal. Anders mag het niet.

Wat staat hier allemaal voor onzin?!? Een terugspeelbal (doelbewust, en met de voet gespeeld!) die de keeper vervolgens in zijn handen neemt, wordt bestraft met een indirecte vrije trap (zonder kaart!) Als de overtreding binnen de “5 meter” is, dan wordt de vrije trap genomen vanaf de 5 m-lijn. De tegenpartij mag daarbij een ‘muurtje’ bouwen op de doellijn... Tjongejonge... Lees je eerst eens in voor je domme antwoorden geeft!! Dus.... Als een bal wordt teruggespeeld met bijv. het hoofd of de knie, dan mag de keeper hem wel degelijk in zijn handen pakken. En DAT is dus wat je soms ziet gebeuren. Is de bal (doelbewust) teruggespeeld met de voet, dan mag dat NIET.... Het “beste” antwoord hier is zelfs zowat het domste antwoord! Het heeft totaal niks te maken met of er een tegenstander in de buurt is!!

Toegevoegd op 01 mei 2018 23:25: tekst
Bronnen:
https://www.keepable.nl/blog/wat-elke-keep...
https://www.gelderlander.nl/sport/kaart-of...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100