Wat is het verschil tussen kajakken en kanoën?

Als er een verschil is wat is dat dan? Tussen kajakken en kanoën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kano In een kano kun je geknield varen en peddel je met een peddel met één blad. Een kano is vaak van boven open, vandaar dat deze ook wel open kano wordt genoemd. Kajak In een kajak zit je op je zitvlak en peddel je met een peddel met twee bladen, ook is de kajak door een dek van boven vrijwel geheel gesloten. Toch wordt tegenwoordig vaak de kajak gebruikt om te kanoën, terwijl toch de term kano het meest gebruikt wordt.

Bronnen:
http://www.sportinholland.nl/sport/verschi...

Kijk maar eens op wikipedia. Een kano is een open boot, een kajak een kleinere variant, die gesloten is, en waar je je benen insteekt.

Een kajak is een soort kano, maar dan met een zeiltje dat je om je middel vast knoopt. Zo kun een complete draai onder water maken, omdat de kajak op die manier waterdicht is, maar doe dat nooit alleen,als je het niet onder de knie hebt. De kans is dan groot dat je dan onder water blijft en aangezien wij mensen geen kieuwen hebben.....

Een kajak is wel een kano, maar een kano is geen kajak, zoals een kano wel een boot is, maar een boot geen kano. Kano- en kajakvaarders hebben dan ook veel met elkaar gemeen, zoals bijvoorbeeld de disciplines Toervaren en Wildwatervaren. Er zijn echter ook de nodige verschillen, met als gevolg dat kano-instructie anders is dan kajak-instructie, net zoals autorijles ook anders is dan motorrijles. Kano In een kano kun je geknield varen en peddel je met een peddel met één blad. Een kano is vaak van boven open, vandaar dat deze ook wel open kano wordt genoemd. Kajak In een kajak zit je op je zitvlak en peddel je met een peddel met twee bladen, ook is de kajak door een dek van boven vrijwel geheel gesloten. Toch wordt tegenwoordig vaak de kajak gebruikt om te kanoën, terwijl toch de term kano het meest gebruikt wordt.

Bronnen:
http://www.hooidonksekanoclub.nl/dokuwiki/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100