waarom is er bij van die professionele volleybal wedstrijden altijd een persoon met een andere kleur t-shirt?

ik zag laatst op tv een volleybal wedstrijd en daar had van Nederland iedereen een oranje shirt aan maar één niet, die had een wit shirt aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is de spelverdeler Toegevoegd na 2 minuten: Herstel: het is de libero. "De libero is bij volleybal een speler die gespecialiseerd in verdediging. Deze speler is verplicht een contrasterend outfit te dragen, omdat er voor hem andere regels gelden. Hij mag om het even welk moment gewisseld worden (meestal voor de middenman) Hij moet een achterspeler zijn Hij mag niet springen (dus hij kan moeilijk een punt scoren) Hij mag niet serveren Libero's zijn meestal kleiner van gestalte, omdat ze dichter bij de grond staan, en dus gemakkelijker kunnen verdedigen. Daarnaast is een geringe lengte ook een beperking gedurende aanvallende en blokkerende acties." http://nl.wikipedia.org/wiki/Libero_(volleybal)

Volgens mij is dat dan de aanvoerder.

misschien een aanvoerder?

ik zit op volleybal, mr ik weet het niet zeker maar waarschijnlijk is het de spelverdeler, als het die tog niet is dan is het de aanvorder. mr ik denk de spelverdeler.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100