Wie verzint er nu eigenlijk al die rare/leuke uitdrukkingen en met welk nut?

- Als een potvis in een pispot pist, heb je een pispot vol
met potvis pis
- De tekkel tekkelde de tekkel, maar de getekkelde tekkel
tekkelde de tekkelende tekkel terug

En zo zijn er nog veel meer. Het is dan de bedoeling dat je het zo snel mogelijk achter elkaar uitspreek en dan raak je dus helemaal de kluts kwijt en kom je niet meer uit je woorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het wordt veel gebruikt bij logopedie; versjes, rijmpjes maar ook tongbrekers. Je verbetert hiermee (uit)spraakvaardigheden en je traint ook je concentratie en geheugen. Verder is het vooral een grappige uitdaging voor jezelf om het snel en foutloos op te kunnen zeggen en uit te vinden wanneer je over je eigen tong begint te struikelen. Wie ze verzint en of er ook nieuwe bijkomen? Geen idee. "Ping en Pong speelden pingpong. Ping pingpongde de pingpongbal naar Pong en Pong pingpongde de pingpongbal naar Ping." :)

Het nut is te kijken waar je spraakgebreken hebt, zodat een spraakdeskundige je kan helpen je uitspraak te verbetren. Ik neem aan dat zij ze ook zullen bedenken

En een ander nut is het plezier dat je er samen aan kunt beleven door te kijken wie het het beste danwel snelste uitspreken kan!

Of 'Wat was was voor was was was?' Ook een een leuke, hier ooit gelezen op Goeie Vraag. (Antwoord was overigens 'schone kleding'). Toegevoegd na 38 seconden: Sorry! Moest reactie zijn, geen antwoord...