Worden je hamstrings korter van veel fietsen? Zo ja, waarom?

Ik doe zowel veel aan fietsen als aan hardlopen. Een aantal mensen hebben mij gezegd dat van veel fietsen je hamstrings korter worden. Nu kan ik me wel voorstellen dat ze van fietsen niet langer worden, maar worden ze echt korter? Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het scj\hijnt juist andersom te zijn, ze worden langer: "En inderdaad, óók de lengte van een spier kan zich in de loop der tijd aanpassen. Maar dat is een functionele verandering, waardoor de spier efficienter zijn werk kan doen. De borstspieren van een zwemmer die dagelijks de borstcrawl traint zullen iets korter worden. Bij een fietser zullen de hamstrings en bilspieren in de loop der tijd langer worden, terwijl de spieren aan de voorkant van de heup verkorten. Al die veranderingen zorgen er voor dat de spieren in hun optimale werkingstraject kunnen functioneren." http://www.sportklimtraining.nl/archives/2004/08/08/rekken-en-strekken-deel-ii/

Van veel fietsen worden de hamstrings niet korter. Wel is er een spier aan de voorzijde van de heup die actief verkort wordt, deze wordt ook wel eens de wielrensport genoemd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100