'Auw' - voet gekneusd?

Ik had vandaag hoogspringen bij lichamelijke opvoeding. Hierbij kwam ik verkeerd terecht op mijn linkervoet waardoor ik nu nauwelijks mijn tenen kan bewegen. Stappen gaat ook moeilijk.

Nu snap ik wel, en zou ik zelf ook eerst naar de dokter gaan, maar mijn moeder verzekerd dat dit binnen een paar dagen verdwenen is..


Het vervelende is dat ik morgen veel te doen heb, waar ik mijn voet mee nodig heb. Weet iemand is waarmee ik de pijn kan verzachten of something?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koelen helpt de eventuele zwelling die bij kneuzingen en verstuikingen ontstaan te verminderen. Een dag later heeft koelen weinig effect meer. Het aanleggen van een (druk)verband vermindert de pijn en geeft rust en steun, mits goed aangelegd natuurlijk. Maar dit zijn eerstehulp oplossingen. Een verstuiking kan heel goed samengaan met een botbreuk in hetzelfde gebied en ik vind dat je hier nonchalant met je eigen gezondheid omgaat. Mijn advies zou zijn om in dit geval vooral niet naar je moeder te luisteren (tenzij ze zelf arts is) en ook je drukke programma minder zwaar te laten wegen en eerst naar je huisarts te gaan.

Zakje ijs op je voet zetten?

Pijnstillers. Veel. Ibuprofen. Maar kom daarna niet janken dat je een maand niets kan doen.

^Het vervelende is dat ik morgen veel te doen heb, waar ik mijn voet mee nodig heb^ Dat is heel jammer, maar als je voet morgen nog zo is, gaat dat niet door. Het is heel pijnlijk en als je er weinig mee kunt houdt het op. Het kan geen kwaad om de huisarts er toch even naar te laten kijken als je morgen geen verbetering ziet. Dan staan de gegevens in ieder geval in je dossier daar, voorals je er later weer of nog eens last van krijgt. Voor nu: pijnstiller innemen, voet/ben op een kussen en zitten.

zoveel mogelijk koelen en je voet hooghouden. en je uitlaten schrijven bij de huisarts want je moeder kan diagnoses stellen (vrees alleen dat ze geen gelijk zal krijgen!) beterschap en succes

gewoon er op door lopen. gaat vanzelf over. maar ka nheel lang duren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100