mijn zoon heeft per ongeluk in een binnenzwembad geplast. word dit bad dan verzuiverd. of worden die bacteriën allemaal gedood?

mijn zoon heeft per ongeluk geplast in een binnenzwembad.
worden die bacteriën en al die ander stoffen gedood?
als iemand het weet graag een reactie.

alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoewel het niet aan te rade is opzettelijk in een zwembad te plassen , kan een enkel plasje niet zo veel kwaad. Niet voor niets zit er chloor in het zwembad, maar urine is nog bij lange na niet de meest kwalijke stof die er in terecht komt. Vrij steriel zelfs. Anders is het wanneer een kind per ongeluk in het zwembad poept (wat gelukkig weinig voorkomt, want op een of andere manier werkt water ook bij heel jonge kinderen remmend op de 'poepreflex' - in tegenstelling tot plassen, dat je meestal moet zodra je het water raakt). In dat geval (vooral als het dunne ontlasting betreft, want een mooie keutel kun je er nog wel aardig uitvissen waarop het chloor de rest doet) moet inderdaad het zwembad nog wel eens (gedeeltelijk) geleegd, schoongemaakt en opnieuw gevuld worden. In mijn hele leven heb ik dit echter nog maar 1 keer zien gebeuren, dus ik ga er van uit dag het vrij zeldzaam is. Chloor doodt inderdaad de meeste bacteriën.

Bronnen:
http://www.lenntech.nl/processen/desinfect...

Chloor, in de vorm van chloorbleekloog (natriumhypochloriet, NaOCl), is in Nederland maar ook daarbuiten, het meest gebruikte desinfectiemiddel voor zwembadwater aangezien het relatief eenvoudig in gebruik en goedkoop is. Door de oxyderende werking van chloor in het zwembadwater worden ziektekiemen, bacteri‰n en organisch 'afval' afkomstig van de zwemmers vernietigd....

Urine is in principe steriel, en dus eigenlijk het minst erge dat in het water terecht kan komen. Huidschilfers, haren, snot en poep, dat kun je ook allemaal in een zwembad tegenkomen. IDD doodt het chloor de meeste boosdoeners en het water wordt ook gefilterd.

Je hebt hier al naar gevraagd, o.a. hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/water-gereinigd-grote-pomp-binnenzwembad.122144 Het antwoord is nog steeds: ja, het water in een binnenzwembad wordt gezuiverd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100