Hoe noem je zo'n veer waarmee je kunt schrijven?

Ik wil graag weer een keer met een veer en inkt schrijven, maar ik kan niet vinden hoe zo'n veer heet en waar je die kunt kopen/bestellen. Kan iemand mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

gewoon een schrijfveer Toegevoegd na 1 minuut: ik kan helaas geen winkel vinden waar je ze kunt kopen maar je zou eens kunnen kijken bij de betere boekhandel.

een ganzenveer noemen wij dat.

Vroeger werd er vn met een ganzenveer geschreven.

Een schrijfveer. Idealerwijs als ganzeveer, maar ook als kalkoenveer (http://www.satique.nl/page9.php?view=productPage&product=83&category=4) verkrijgbaar. http://www.heksenshop.nl/?menu=category&categoryID=314487

Zoals hierboven al staat heet dat een ganzenveer. Ze zijn bij de zeer goede hobbyzaken verkrijgbaar. Echter, een kroontjespen heeft diezelfde schrijfwijze als een ganzenveer. Een kroontjespen + inkt kan je bij de goede boekhandel halen (geen Bruna)

Als je er zelf een wil maken van een mooie veer, kun je op internet tips vinden door te zoeken op quill, zo heet zo'n schrijfveer namelijk in het Engels.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quill
http://www.flick.com/~liralen/quills/quills.html

Oorspronkelijk heette zo'n veer gewoon een pen. Ze worden namelijk van de slagpennen uit de vleugels van grote vogels, meestal ganzen, gemaakt. Ook ganzenveer, of ganzeveder in oud-Nederlands, kom je tegen. Ze zijn via internet te bestellen (zie onderste link) maar je zou ook eens bij een poelier kunnen informeren. Ganzenveren zijn de beste maar ik lees her en der dat ook slagpennen van andere vogels wel gebruikt worden. Toegevoegd na 3 minuten: Voor kalligrafie wordt nog steeds de voorkeur aan ganzenveren gegeven.

Bronnen:
http://home.planet.nl/~veen0804/vkoop-veren.html
http://members.ziggo.nl/jcdhollander/galnoten/
http://www.dvhn.nl/wonen/antiek/article576...

Een ganzenveer! Met een mes een puntje aan slijpen en een spleetje in het midden snijden net als bij een vulpen en schrijven maar!

een ganzenveer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100