Waarom kregen Gullit, Van Basten en Michels nooit een Koninklijke onderscheiding voor het winnen van het Europese Kampioenschap voetbal in 1988?

Het winnen van het Europese kampioenschap voetbal is kennelijk geen reden om een Koninklijke onderscheiding te krijgen terwijl het puur uitoefenen van je hippocratische eed als doctor in Libië dat wel schijnt te zijn.

Sport is niet uitgesloten als reden voor een Koninklijke onderscheiding aangezien Johan Cruyff en Anky van Grunsven wel onderscheiden werden.

Toegevoegd na 8 minuten:
Edit: En ook darter Raymond van Barneveld werd geridderd!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iets beter je feiten checken vriend. Michels & Gullit hebben beiden een lintje ontvangen na het Europees Kampioenschap in 1988. Traditiegetrouw krijgen alleen de aanvoerders van de goed presterende sportploeg een lintje (dit gold ook voor de gouden hockey en waterpoloploeg na de Olympische spelen). Dit keer kreeg ook de bondscoach not een lintje. Michels was in 1974 al onderscheiden als ridder in de orde van oranje, hij kreeg in 1988 de onderscheiding Officier in de orde van Oranje. Gullit werd ridder in de orde van oranje. Tja en wat betreft van Basten: Hij was dus geen aanvoerder. http://www.lintjesregen.com/index.php/helden-in-het-nieuws-categorie/sport Toegevoegd na 11 uur: "not een lintje" moet uiteraard zijn "nog een lintje"

waarschijnlijk heeft niemand hun voorgedragen.

Waarschijnlijk zijn ze nooit 'voorgedragen' of....., de burgemeester hield niet van voetbal! HOOFDSTUK III Procedure Artikel 9 "Een voorstel tot verlening van een onderscheiding wordt gericht aan de burgemeester van de woonplaats van de te onderscheiden persoon..."

Volgens mij wordt voor dit soort elftallen alleen de aanvoerder geridderd, dus niet de beste speler of keeper of zo. Deze riddering is dan wel voor het hele elftal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100